Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 538: Ενημέρωση μελών για τις καταστατικές υποχρεώσεις έναντι ενόψει της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 7/12, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου από τις 8:30πμ έως τις 13:00

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Προχωράμε στην τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου και στις εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ του Σωματείου. Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση είναι η ανώτερη διαδικασία στο Σωματείο μας. Εκεί θα συζητήσουμε τον απολογισμό μας (επισυνάπτεται ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός)
Φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης τα μεγάλα ζητήματα των σχολείων, της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, της ζωής μας γενικότερα όπως η φορολογία, η περίθαλψη, η ασφάλιση, η σύνταξη, το νοίκι και τις μετακινήσεις των συναδέλφων, οι εργασιακές σχέσεις. Όλα όσα αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς.
Φέρνει στο επίκεντρο το κρίσιμο ζήτημα του χαρακτήρα του Σωματείου, τον προσανατολισμό του. Τέτοιες διαδικασίες μέσα στο Σωματείο αποτελούν τη «δική μας ώρα», να μιλήσουμε, να αποφασίσουμε, να πάρουμε θέση. Να σταθούμε κριτικά και αυτοκριτικά ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Όλα αυτά μαζί είναι ο συνδικαλισμός, ο αγώνας με σχέδιο για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Η εκλογοαπολογιστική ΓΣ, δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν οι προτάσεις και οι προβληματισμοί των συναδέλφων μέσα από τον καθημερινό αγώνα στο Σχολείο – Νηπιαγωγείο. Αποτελεί κορυφαία διαδικασία που είναι τμήμα του καθημερινού αγώνα μας για τη μόφωση των παιδιών του λαού, του μεροκάματου. Είναι η διαδικασία όπου κάνουμε τον απολογισμό μας, χαράσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, συλλογικά. Καθορίζουμε το βηματισμό μας ώστε το Σωματείο όχι μόνο να προασπίσει τις συγχρονες ανάγκες μας  αλλά και να παλέψει για τη διεύρυνσή τους. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε δύσκολες συνθήκες γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και δυσκολίες που θα οξύνουν την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Σε συνήκες όπου οι ανταγωνισμοί αγριεύουν στην περιοχή μας, όπου η φωτιά του πολέμου απειλεί τους πάντες. Σε συνθήκες όπου το Σωματείο και η οργάνωση των εργαζομένων εκποαιδευτικών σε αυτό είναι ΑΣΠΙΔΑ!
Για το σκοπό αυτό έχει δοθεί συνδικαλιστική άδεια για τη συγκεκριμένη μέρα από τη Διεύθυνση (επισυνάπτεται).
Παρακαλούνται οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές που δεν έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους όπως προβλέπεται από το καταστατικό (επισυνάπτεται) να το τακτοποιήσουν στην ταμία Αγγελίνα Σκούφαλου, με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας της Τετάρτης.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.