Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 531: Πάμε θέατρο - «Για μιαν Ελένη», 19 και 20 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ομήρειο.

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η πολιτιστική ατζέντα στην ιστοσελίδα μας. Η πρότασή μας αφορά το επίκαιρο θεατρικό της συναδέλφισσας Φένιας Μάγιου. Ακουλούν οι πληροφορίες του έργου:
Σε ένα Χιώτικο μοιρολόι ενσωματωμένο σε πέντε τραγωδίες του Ευριπίδη (Ιφιγένεια εν Αυλίδη, Τρωάδες, Εκάβη, Ανδρομάχη, Ελένη) βασίζεται η παράσταση «Για μιαν Ελένη» της νεοσύστατης ομάδας δημιουργίας και έκφρασης BOOMART που θα παρουσιαστεί το Σαββατοκύριακο στο Ομήρειο.
Ο Ευριπίδης μέσω των Τρωάδων που αποτελούν και τον πυρήνα σύνθεσης του έργου, στηλιτευτεί τον πόλεμο, επισημαίνοντας ότι πλήττει τόσο τους νικητές όσο και τους ηττημένους, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της προσφυγιάς  και διεισδύει στην ψυχή των γυναικών, που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. 
Η BOOMART δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με στόχο  την πραγματοποίηση  καλλιτεχνικών δράσεων και  σκοπό την προώθηση της βιωµατικής επαφής, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, αλλά και όλων των πολιτών, µε τις τέχνες, τον πολιτισµό και τη λαογραφία, µέσω της συνεργασίας και της ελευθερίας της έκφρασης.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφουν οι : Φεβρωνία Μάγιου και  Λένια Ξενάκη όπως και τη δραματουργική επεξεργασία. Η μουσική επεξεργασία και το sound design  είναι της Μίτσυ Ακογιούνογλου ενώ η χορογραφία της Ασπασίας Πετρά. Η σκηνογραφία δια χειρός Έβη Χρήστου και ο φωτισμός του Παναγιώτη Λούρου.
Παίζουν οι: Μίτσυ Ακογιούνογλου, Φεβρωνία Μάγιου, Λένια Ξενάκη
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ομήρειο.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.