Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 512: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΜΠΑΖΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΔΔΥ.

1.   Είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να αντιληφθούμε μια ανακοίνωση που υπογράφεται συνολικά από τους  συναδέλφους του ΚΕΔΔΥ, τη στιγμή που γνωρίζουμε  την αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται και ότι υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο.
2.   Από την πρώτη στιγμή στο ΠΥΣΠΕ, τώρα και στο παρελθόν, ταχθήκαμε κατά των εισηγήσεων της Διεύθυνσης του ΚΕΔΔΥ που ενεργοποιεί για πολλοστή φορά το δημοσιονομικό κόφτη της κυβέρνησης, μοιράζοντας ένα δάσκαλο/λα σε δύο σχολεία, ακολουθώντας την  ίδια λογική και στις παράλληλες στηρίξεις, ταυτιζόμενη με την αυθαιρεσία της κυβέρνησης που ιδρύει με τρεις διαγνώσεις ΤΕ, τα συνενώνει  με άλλα ή ακόμα και τα καταργεί, βάζοντας τις ανάγκες των παιδιών στον Προκρούστη των μνημονιακών πολιτικών. Σε αυτό ακριβώς είχαμε και την έντονη  συνδικαλιστική αντίθεση με τη δ/νση Αμιας, που έπραξε τα όσα εισηγήθηκε η δ/νση του ΚΕΔΔΥ. Αν διαφωνεί ας βγει να το πει… Αυτό πράξαμε εμείς!
3.   Εμείς τα ΤΕ-μιας και η δ/νση του ΚΕΔΔΥ ισχυρίζεται ότι δεν τα γνωρίζουμε- τα ζούμε καθημερινά στα σχολεία μας  και δεν τα χωρίζουμε τα παιδιά σε διαγνωσμένα και μη, αλλά σε παιδιά με διαφοροποιημένα προβλήματα και ανάγκες που πρέπει να στηρίζονται στην κατεύθυνση μιας  αντισταθμιστικής αγωγής για όλους και όχι παίζοντας την κολοκυθιά αν θα είναι 2-3 ή 4 οι διαγνώσεις, εστιάζοντας στο ποσοτικό στοιχείο και όχι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
4.   Ακόμα και με την αθλιότητα του νόμου να πάμε , αναφέρει περιπτώσεις συστεγαζόμενων σχολείων και συνενώνει τμήματα και πάλι για να εξοικονομήσει χρήματα για τους δανειστές και όχι ξεχωριστά σχολεία.
5.   Εμείς δεν έχουμε προσωπικές αντιπάθειες ή συμπάθειες για να ασκούμε αντίστοιχα  τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα , έχουμε πυξίδα το δίκιο και τις ανάγκες των συναδέλφων μας, το δίκιο και τις ανάγκες των παιδιών που διδάσκουμε και γυρίζουμε την πλάτη στις κυβερνητικές εντολές που δημιουργούν στρατιές ανέργων εκπαιδευτικών και θύματα γονείς και παιδιά. Κατά συνέπεια δεν κατανοούμε τις  απειλές  της δ/νσης του ΚΕΔΔΥ περί «παντός νομίμου δικαιώματος» γι’ αυτό και να απευθυνθούν αλλού, σ’ εμάς δεν πιάνουν!
ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.