Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 481: Ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου Μάρκο Σκούφαλο



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε για την τοποθέτηση του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Χίου Μάρκου Σκούφαλου:

«Αγαπητοί κύριοι της αυτοαποκαλούμενης «Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Δ/ντων α/μιας Εκπ/σης».
Αδυνατώ να καταλάβω από πού κι ως πού, έχετε χρηστεί ισόβιοι εκπρόσωποι των διευθυντών των σχολείων και μάλιστα με θέσεις και απόψεις διαλυτικές για την εναπομείνασα δημόσια εκπαίδευση και σε βασικά σημεία αντίθετες με τις συνεδριακές θέσεις της ΔΟΕ, ασχέτως εάν η ΔΟΕ ευθύνεται και για το δικό σας ρόλο.
  Πολύ δε περισσότερο με εκπλήσσει το θράσος σας, να προτείνετε την παγίωση της ευελιξίας και του διαφοροποιημένου προγράμματος, που αποτελούν πυλώνες ενός αγοραίου σχολείου της σημερινής βαρβαρότητας που προάγει το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, να εγκαλείτε το υπουργείο να προβεί στην αυτοαξιολόγηση και στην καθιέρωση καθηκοντολογίου λες και δεν έχουμε πείρα δεκαετιών για το τι σημαίνουν όλα αυτά!
Αναρωτιέμαι! Δεν μπορείτε να διοικήσετε τα σχολεία σας και έχετε ανάγκη από το «νόμο και τάξη» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης;
Μαζευτήκατε μια παρέα λάτρεις των 250-300 ευρώ του διευθυντικού επιδόματος και νομίζετε ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ως συνδικαλιστικό κίνημα να έχουμε πεμπτοφαλαγγίτες μέσα σε τόσο κρίσιμες στιγμές που διαλύεται η εκπαίδευση και η κοινωνία;
Βαστάζοι του εκάστοτε υπουργείου έχετε αποδειχτεί, πειθήνια όργανα των εντολών του, συνεχιστές της παράδοσης του επιθεωρητισμού και του «Εξαρχοπουλισμού».
Κρατήστε τις απόψεις σας για το club σας και όχι για τους συναδέλφους. Σε τελική ανάλυση, η ΔΟΕ πρέπει να ασχοληθεί μαζί σας και είναι ευκαιρία στην επικείμενη συνέλευση.
Μάρκος Σκούφαλος
Δάσκαλος-Κοινωνιολόγος
Δ/ντης Αστικής Σχολής Χίου-11Ο Ολοήμερο Δημοτικό
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.