Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 462: «Νύχτες πρεμιέρας» στην Πινακοθήκη Χίου



 (Το ρεπορτάζ είναι από το politischios.gr)

Μετά από τέσσερις μήνες γυρισμάτων, συνεντεύξεων και αφηγήσεων το  mosaic project πλησιάζει στο τέλος του και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Απριλίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ για την προσφυγιά του χθες και του σήμερα.
« Γυρίσματα, φωτογραφίσεις, κινηματογραφικοί πειραματισμοί με την Έλενα Μαργαριτίδη και τους συνεργάτες της αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας της νεανικής μας ομάδας το τελευταίο τετράμηνο. Μέσω της κάμερας μπήκαμε σε σπίτια Μικρασιατών προσφύγων, οικονομικών μεταναστών καθώς και στον προσφυγικό καταυλισμό όπου πήραμε συνεντεύξεις από διαφορετικούς ανθρώπους, που όμως όλοι τους είχαν κάτι κοινό να μας αφηγηθούν: μια ιστορία προσφυγιάς», αναφέρει η υπεύθυνη του mosaic project Ματίνα Σολωμάκου υπογραμμίζοντας ότι οι αφηγήσεις της ζωής των συνεντευξιαζόμενων  θα ταξιδέψουν το κοινό  σε μέρη μακρινά αλλά και σε αλλοτινές εποχές.
«Ζώντας την προσφυγική κρίση των ημερών μας αναστοχαστήκαμε τις κατά καιρούς προσφυγιές που έχει βιώσει αυτός ο τόπος και ζωντάνευσαν μπροστά στο φακό μας σκηνές από τις μνήμες των συνεντευξιαζόμενων. Η εμπειρία μας αυτή μας ευαισθητοποίησε και μας ενεργοποίησε να προβούμε σε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, όπως συμμετοχή στα συσσίτια, στους παιδότοπους, συλλογή τροφίμων, ομιλίες σχετικά με την προσφυγιά. Τέσσερις μήνες στον δρόμο και τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ μας», είπε η Ματίνα.
 Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιωθεί από  έκθεση φωτογραφίας  της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου και του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος» καθώς και λοιπές ιδιωτικές συλλογές.
 Η έκθεσή έχει τίτλο «Στον δρόμο» (belsara στα συριακά), αποτυπώνει την κοινή πορεία των προσφύγων τόσο του χθες όσο και του σήμερα και θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Χίου από τις 16-28 Απριλίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Απριλίου στις 20:00.
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Παρ.: 08:00-15:00 & Παρ., Σάβ. & Κυρ.: 19:00-22:00
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να μας επισκεφτούν, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την υπεύθυνη του mosaic project, Ματίνα Σολωμάκου στο τηλ: 6948487307.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕ ΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.