Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 457: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/4/2016 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ είσοδος Απλωταριάς
Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες
Το Σωματείο συμμετέχει και καλεί όλους να πάρουν ενεργό μέρος στις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή, την ευθύνη των όλων των συναδέλφων, των εργαζομένων στο δημόσιο, στην κατεύθυνση του αγώνα,  η επιτυχία των απεργιών στις 7 Απρίλη και η επερχόμενη 48ωρη απεργία. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη των εργαζομένων.
Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας  να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης, που είναι ακόμα χειρότερα ύστερα από τις διαπραγματεύσεις και ό,τι είχε αρχικά εξαγγελθεί, να μην περάσουν. Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Μια απεργία δεν πραγματοποιείται με αποφάσεις δια περιφοράς, με τις επιλογές που κάνουν αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους όπως οι ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, που σήμερα βρίσκονται στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» με την κυβέρνηση. Ούτε με την τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, που εξαγγέλλει με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Καμία εμπιστοσύνη! Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων, ο εκφυλισμός των αγώνων.
Η απεργία θέλει απεργούς με διακοπή της παραγωγής, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις.  Θέλει πλατιά συζήτηση σε σχολεία και νηπιαγωγεία από τους ιδίους τους εργαζομένους, με μέτρα προστασίας της απεργίας, περιφρούρηση από τους ιδίους τους εργαζομένους, άμυνα απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Απαιτείται καλή οργάνωση, συντονισμός. Απεργία δεν είναι μόνο μια απόφαση αλλά η συμμετοχή.
Η δυναμική και η αποτελεσματικότητα μιας απεργίας κρίνεται στη μαζικότητα άρα και στην καλή προετοιμασία της. Μπορεί να φέρει αποτελέσματα ένας αγώνας όταν λιβανίζεις την ΕΕ και την θεωρείς κοινό σου σπίτι; Έχουμε αποκτήσει πείρα από τη στάση και το ρόλο της ΕΕ. Πρόκειται για μια φωλιά πολυεθνικών, μονοπωλιακών ομίλων που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και δικά τους δημιουργήματα είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που όλοι μας ζούμε. Μπορεί   να   φέρει   αποτελέσματα   ένας   αγώνας   που   δεν   βάζει   στο   στόχαστρό   του την εργοδοσία και τους φορείς της που αυτοί είναι οι δολοφόνοι των δικαιωμάτων μας, που στηρίζει  την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που τα αιτήματα του δεν καθορίζονται από τις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας αλλά των επιχειρήσεων, της «αντοχής της οικονομίας»,   που στηρίζει   όλες   τις   αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο όνομα της βιωσιμότητας; Μπορεί να φέρει αποτελέσματα ένας αγώνας   που   καταγγέλλει την κυβέρνηση όταν  έχει   γραμμή αναζήτησης και συμπόρευσης του συνδικαλιστικού κινήματος με τις κυβερνητικές εναλλαγές στη διαχείριση της αστικής εξουσίας;
Μπορεί να έχει αποτελέσματα ένας αγώνας όταν  καλείς τους εργαζόμενους, στο όνομα των δήθεν "εθνικών στόχων" της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της   ψευδεπίγραφης   «σταθερότητας», όταν μας καλεί σε συναίνεση σε   παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων τους, όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα λες ότι η κυβέρνηση κάνει θετικά βήματα και πραγματοποιείς συγκεντρώσεις στήριξης, όταν συμφωνείς με την συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και της υγείας; Ποιος βγαίνει κερδισμένος;
Με βάση αυτά τα ερωτήματα πρέπει να σκεφτόμαστε και τη επιτυχία μιας απεργίας. Με αυτούς τους όρους απαντιέται και αυτό που ακούγεται συχνά ότι «δεν αξίζει μια 24ωρη απεργία», χρειάζονται «απεργίες διαρκείας» κλπ. Λαμβάνεται υπόψη η διάρκεια και όχι το περιεχόμενο του αγώνα που είναι και το καθοριστικό για την ενίσχυση της πάλης τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια, δεν λαμβάνεται υπόψη η επιζήμια στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί και ειδικά αυτοί που δουλεύουν κάποιους μήνες κάθε χρόνο περιπλανώμενοι, η νεολαία δεν μπορεί να ζει με την αθλιότητα των μισθών ψίχουλων που επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση πετούν στους εργαζόμενους, δεν μπορεί να μην έχει περίθαλψη, δεν μπορεί να μην έχει σύνταξη, υγεία, να μην μπορούν να ζήσουν οι οικογένειες με αξιοπρέπεια. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» που τάχα διεξάγεται και για την «επιβολή μέτρων» στη χώρα μας. Δεν υπάρχει ούτε ένα αντιλαϊκό μέτρο πλέον που δεν ικανοποιεί πλήρως όλες τις αξιώσεις και τις ορέξεις του ΣΕΒ, των πολυεθνικών, της ΕΕ με τη φαρδυά πλατιά υπογραφή της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και τα συγχαρίκια για τα αντιλαϊκά μέτρα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και λοιπά κοράκια.
Η   μόνη   απάντησή μας πρέπει να είναι: Ο σχεδιασμός κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων να μην πάει στη Βουλή.  Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο - Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!
·        Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
·        Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
·        Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
·        Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
·        Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
·        Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
·        Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
·        Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
·        Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
·        Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

                      ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
·         Γενική Συνέλευση την Τρίτη 4 Απρίλη στις 19:00 στα γραφεία μα
·         Περιοδείες σε σχολεία – νηπιαγωγεία

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕ ΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.