Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 455: Με αφομή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και την αποφυλάκιση του δολοφόνου Χρυσαυγίτη Ρουπακιά

ΘΕΜΑ 1ο: Με αφομή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου τιμά την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού. Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας, που κυνηγημένοι και στο έλεος των διακινητών αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Δεν αρκεί να είμαστε μονάχα αλληλέγγυοι. Είναι αναγκαίο να δείχνουμε και να μην ξεχνάμε ποιοι δημιουργούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Είναι η ΕΕ, οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, το ΝΑΤΟ, που τάχα αγωνιούν για τους πρόσφυγες ενώ οι ίδιοι διεξάγουν πολέμους για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και εκ των υστέρων με τραγικό τρόπο αναζητούν σε αυτούς τους ανθρώπους φθηνά εργατικά χέρια και πάλι για τα κέρδη τους.
Εκείνοι εξόπλισαν και χρηματοδότησαν δολοφονικές οργανώσεις, όπως το "Ισλαμικό Κράτος". Σήμερα, με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στην πλειοψηφία τους εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, ενώ ένας αριθμός γυρνά στα δόντια του πολέμου και της φτώχειας.
Σήμερα, βαφτίζουν τους πρόσφυγες πολέμου οικονομικούς μετανάστες για να μην αναγνωρίζονται και αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα που κατακτήθηκαν και έγιναν αποδεκτά σε Διεθνείς Συμβάσεις, ανοιγοκλείνουν σύνορα καθένας ανάλογα με το πόσους χρειάζονται για εκμετάλλευση κάθε φορά. Μαζί με την ελληνική κυβέρνηση καλούν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που επίσημα δεν αναγνωρίζει σύνορα, συμφωνεί με την Τουρκία για την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών», ενισχύει τις Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο. Καλούν τους διάφορους μηχανισμούς της ΕΕ, που δήθεν ήρθαν να προστατεύσουν τους πρόσφυγες, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αποθρασύνοντας τις επιδιώξεις της Τούρκικης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμμετέχει σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στους πολέμους, ενώ έχει προσυπογράψει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Η αλληλεγγύη μας δεν έχει καμία σχέση με την προπαγάνδα και το «ενδιαφέρον» της. Η εικόνα της Ειδομένης, τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, οι οικογένειες που βρίσκονται στο κρύο και τις λάσπες, τα δουλεμπορικά κυκλώματα,… αυτή είναι η εικόνα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, το αποτέλεσμα της συμμετοχής της αστικής τάξης της χώρας μας μέσα εκεί. Αυτή είναι η εικόνα ενός συστήματος σάπιου, του καπιταλισμού.
Δίπλα σε όλα αυτά η άνοδος του ρατσισμού, του φασισμού, του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη φανερώνει ότι είναι η άλλη όψη του βάρβαρου συστήματος που τον γεννά. Απομονώνουμε τους φασίστες της ΧΑ που σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους.
Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας. Για το ρατσισμό, το φασισμό, το ναζισμό. Καθένας από τη θέση του, την ειδικότητά του.
Όχι στις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν όλο αυτό τον κόσμο στη χώρα μας. Απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων αμφιβόλου προέλευσης ΜΚΟ, που λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών (hot spots).
Όχι στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που κλιμακώνει τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης και εμπλοκή της Ελλάδας.
Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο – ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Από κοινού Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχια, δυστυχία, μίσος.

Θέμα 2ο: Για την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.
Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων γι' αυτή την εξέλιξη.
Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.