Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 446: Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις και τα κενά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την κινητοποίηση (Τετάρτη 17/2/2016) εκπαιδευτικών και γονιών στο Υπ. Παιδείας όπου απαιτήθηκε να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία, Ενισχυτική Διδασκαλία και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, να μην καταργηθούν τμήματα ένταξης.
Τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα σχολεία 3.000 κενά, με χιλιάδες αβοήθητα παιδιά αφού η Ενισχυτική Διδασκαλία στα γυμνάσια δεν ξεκίνησε και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα παιδιά του λυκείου κόβεται, ενώ με τροπολογία περιορίζονται και κόβονται τμήματα ένταξης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της χώρας Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΕΠΑΛ, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια τη στιγμή που τα προβλήματα στα σχολεία παραμένουν και εντείνονται. Με τον Υπουργό συναντήθηκε αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Το υπουργείο μιλά για 20.000 διορισμούς, γεγονός που συναρτά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δηλώνοντας πως επεξεργάζεται παράλληλα ζητήματα «εκλογίκευσης» στη διάθεση του προσωπικού.
Φαίνεται πως τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία δεν θα καλυφθούν, με το υπουργείο να δηλώνει πως «είναι λιγότερα από πέρυσι και πρόπερσι και δεν επηρεάζουν την κύρια λειτουργία του σχολείου». Σε ό,τι αφορά τα τμήματα ένταξης και τον περιορισμό τους, το υπουργείο συνέχισε την προσπάθεια να προσδώσει επιστημονικό κύρος επικαλούμενο και την εμπειρία από άλλες χώρες για να δικαιολογήσει μια απόφαση που στερεί από τα παιδιά δομές υποστήριξης.
Χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής, κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, απόσυρση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης.
Για το ΔΣ
                             Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
                     Αμπαζής Γιώργης                 Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.