Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 438: ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! - ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η απεργία στις 4/2/2016 δίνει μήνυμα ελπίδας για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα!
Σε πάνω από 70 πόλεις η εντυπωσιακή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από δω και πέρα ακόμα πιο αποφασιστικά. Η δύναμη της μεγάλης συμμαχίας του λαού έδειξε ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε συγκοινωνία, ούτε η εκπαίδευση, ούτε το εργοστάσιο, το μαγαζί, το χωράφι.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όσα ακούγονται στον κλάδο περί “αναποτελεσματικότητας” ή "ξεπερασμένων μορφών" της απεργίας, ότι “η κυβέρνηση κερδίζει χρήματα από τους απεργούς” και άλλα τέτοια φληναφήματα, έχουν μονάχα σαν στόχο να εγκλωβίσουν την αγανάκτιση, να επιβάλλουν τη σιγή παντού, την υποταγή.
Η απεργιακή κινητοποίηση φανερώνει επίσης τη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, φτωχών αγροτών, ανέργων, συνταξιούχων, που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί σε όλο της το εύρος.
Έχουμε τη δύναμη σε συμμαχία με το λαό να φοβήσουμε την κυβέρνηση που ήδη δίνει ψευδή στοιχεία για τη μεγάλη συμμετοχή στον κλάδο, που ξεπέρασαν το 60% συμμετοχής Πανελλαδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι της τάξης του 18%!
Στη Χίο, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που απέργησαν, που βγήκαν στο δρόμο, εκείνους που το έκαναν για πρώτη φορά και τους καλούμε σε σταθερή συμμετοχή στο Σωματείο και τον αγώνα διαρκείας. Το ποσοστό συμμετοχής στο νησί μας άγγιξε το 72%.
Αποδεικνύεται ακόμη, ότι το πλαίσιο του αγώνα είναι καθοριστικό για την αποτελεσματικότητά του, την αντοχή του, μόνο αν συγκρούεται με αυτή την πολιτική, την ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές της χωρίς παζάρια, χωρίς ανούσια συνθήματα που στρέφονται ενάντια σε πρόσωπα, που βάζει στο στόχαστρο την ίδια την πολιτική των κερδών ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διαχειριστής της. Ότι μόνο η καθαρή θέση για απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει τον τόνο για το ασφαλιστικό μαζί με το δρόμο για βαθύτερες διεκδικήσεις. Σήμερα υπάρχει πλούτος, μπορεί να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο και δωρεάν υποχρεωτικό για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Το ασφαλιστικό δεν είναι “βιώσιμο” γιατί αποτελεί κόστος για το κράτος και τους μεγάλους επιχειρηματίες στην Υγεία, τους εργοδότες που έχουν πιει χρόνια τώρα το αίμα στα Ταμεία, δεν πληρώνουν εισφορές.
Οι εργαζόμενοι τα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω!
Μπορούμε να ακυρώσουμε και να απομονώσουμε τις φωνές που προσπαθούν να βάλουν τους αγώνες στον στενό κορσέ του κυβερνητικού “διαλόγου”, όπως η ΔΟΕ που από τη μια τον χαρακτηρίζει “τελείως προσχηματικό” και από την άλλη παίρνει μέρος σ’αυτόν κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους. Αυτά είναι γνωστά κόλπα ώστε η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα με την υπογραφή μας.
Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί ούτε να "τσιμπήσει" στην κυβερνητική προπαγάνδα που προσπαθεί να ταυτίσει τη γνήσια αγανάκτηση και αγωνιστική διάθεση με τους εγκληματίες-φασίστες της χρυσής αυγής, που ούτως ή άλλως πρέπει να απομονώνονται από το κίνημα, όπου και να εμφανίζονται. Όλα αυτά, αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα για να συκοφαντηθούν και να τσακιστούν οι αγώνες.
Δεν θα κουραστούμε - συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε! Παίρνουμε μέρος στο νέο επερχόμενο ΔΣ του Σωματείου, οργανώνοντας τα βήματά μας με απόφαση για νέα απεργία. Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Πανελλαδική συγκέντρωση των μπλόκων στην Αθήνα, είμαστε σε επαγρύνηση, προετοιμάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα μέχρι την απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων.
Αυτή η απεργία πρέπει να είναι μόνο η αρχή!
Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.