Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 415: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 8/12/2015 (ΠΡΑΞΗ ΠΥΣΠΕ 38)

«Για πολλοστή φορά βρισκόμαστε μπροστά στην πραγματικότητα της διαχείρισης μιας απαράδεκτης, ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, που στέλνει 14 ώρες για τη Γερμανική γλώσσα την ώρα που υπάρχουν πολλαπλάσιες ανάγκες. Μας εμπαίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις συνεντεύξεις του περί ανάκαμψης και ανάπτυξης, όταν μοιράζουμε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης σε 2-3 σχολεία, ξένων γλωσσών αντίστοιχα κ.λ.π.
          Αρνούμαι να συναινέσω σε μια τέτοια διαδικασία. Το ΠΥΣΠΕ πρέπει να την καταγγείλει, να ζητήσει  εδώ και τώρα διορισμούς για όλα τα κενά. Οι συνάδελφοι ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης και ειδικοτήτων πρέπει να είναι αποκλειστικής απασχόλησης στα σχολεία τους και όχι μεταφερόμενοι από σχολείο σε σχολείο.
          Η καταψήφισή μου, έχει τα χαρακτηριστικά της περιφρούρησης των πάγιων και ολοκληρωμένων δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών και όχι τη μη τοποθέτηση  των συναδέλφων, που όμως πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες των μαθητών και όχι του εσμού δανειστών , τραπεζιτών κ.λ.π.».
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Το ΠΥΣΠΕ  προσφάτως ανασυγκροτήθηκε με νέα διορισμένα  πρόσωπα, έτσι όπως προτιμά να πράττει η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Το άρωμα βεβαίως παραμένει το αυτό.  Όργανα κυβερνητικής διαχείρισης, ιμάντες μεταφοράς της  «αριστερής»  αυτή τη φορά διαχείρισης ενός σάπιου συστήματος. Διαχείριση που από «φιλολαϊκή» και «ανθρώπινη» τάχα εκδοχή του καπιταλισμού, λειτουργεί απλώς προσθετικά στις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που οδήγησαν και οδηγούν την εκπαίδευση στον Καιάδα. Διορισμοί με το σταγονόμετρο, νέα κενά δυσαναπλήρωτα, τεράστιες ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό και όργανα που τα θέλουν σε ρόλο μαριονέτας ενός 3ου μνημονιακού τυφώνα.
Αρνούμαστε χρόνια αυτό το ρόλο, καταγγέλλουμε αυτή την κατάσταση, απαιτούμε τα αυτονόητα.  Το ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ακούγεται γραφικό και παλιομοδίτικο. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και με δική μας ευθύνη! Όσο παραμένουμε αθύρματα του φόβου, της καθημερινής ανάγκης που οδηγεί στο ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΩ, ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΣΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΩ ΜΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ, αυτή τη μοίρα θα βιώνουμε οι πολλοί και οι αποκάτω. Γι αυτό επιμένουμε να μη βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό, επιμένουμε να λέμε πως η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο, γεμάτο μικρές και μεγάλες θυσίες δρόμο του ταξικού αγώνα.  
Τελικά το ΠΥΣΠΕ κατά πλειοψηφία τοποθέτησε επισήμως τους υπόλοιπους συναδέλφους  πλην της ψήφου μου για τους λόγους που εξήγησα, ενώ για τη Γερμανική γλώσσα θα τοποθετηθεί με απόφαση του Δ/ντη  μιας και τα άλλα μέλη τουλάχιστον σε αυτό δε συναίνεσαν.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΜΕ)
Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.