Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 409: Πρωτοβουλία «Δημιουργικής απασχόλησης» για παιδιά δημοτικού κάθε Σάββατο στον Οίκο Χίου Διδασκάλου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μια σημαντική πρωτοβουλία ξεκινάει στο Σωματείο. Σας στέλνουμε το κείμενο – πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το ΔΣ. Επίσης, επισυνάπτουμε σχετική επιστολή ενημέρωσης προς τους γονείς:

«Με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, μελών του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, προτείνουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τη δημιουργία δράσης «Δημιουργικής Απασχόλησης» για παιδιά Δημοτικού, που θα πραγματοποιείται από όσους συναδέλφους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, είναι η ενίσχυση της επαφής του συλλόγου δασκάλων με τα παιδιά – μαθητές μας και με τους γονείς τους, τη στιγμή που οι πιεστικές συνθήκες του σχολείου και η υπερφόρτωση  του προγράμματος λόγω της ύλης δε δίνει ευκαιρίες για τέτοιου είδους απασχόληση στα πλαίσια της τάξης. Επίσης, αποσκοπούμε στη δημιουργία τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, με συγκεκριμένους στόχους και νόημα, για την περεταίρω ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης των παιδιών, τη λειτουργία τους ως ομάδα αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας.  Ακόμα, επιθυμούμε την ενίσχυση του προβληματισμού των παιδιών γύρω από διάφορα κοινωνικά θέματα με σκοπό τη δημιουργία αξιών και δημιουργικής σκέψης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αξιοποιηθούν οι διάφορες ικανότητες και φαντασία των παιδιών με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για την ευχαρίστηση και ψυχαγωγία τους, τη δημιουργία κατάλληλων ερεθισμάτων, τη στιγμή που πολλά ερεθίσματα των παιδιών κλείνονται στις οθόνες του υπολογιστή, του tablet και της τηλεόρασης.

Η «Δημιουργική Απασχόληση» θα πραγματοποιείται δυο φορές το μήνα κάθε Σάββατο από τις 5μμ έως τις 8μμ στο χώρο του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο 5/12. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά σε κάθε σχολείο και από εκεί θα γίνει προώθηση σε γονείς, ενώ θα γίνονται εκ νέου κάθε εβδομάδα τηλεφωνικά. Θα δοθεί το τηλέφωνο του συλλόγου μαζί με ώρες επικοινωνίας, όπου με βάση αυτές, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι θα βρίσκονται στο χώρο του συλλόγου, ώστε να κάνουν τις εγγραφές. Μαζί με τα ονόματα των παιδιών θα σημειώνεται η ηλικία τους, ώστε με βάση τις ηλικιακές ομάδες να οργανώνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες. Τις μέρες των δράσεων οι γονείς θα παραδίδουν τις αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών τους. Η συμμετοχή των παιδιών θα υπολογίζεται στα 40 παιδιά (20 για Α’, Β’, Γ’ τάξη) και (20 για Δ’, Ε’, Στ’).

Για το σκοπό της συγκεκριμένης δράσης υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν κάποια λειτουργικά έξοδα κυρίως χαρτόνια και άλλα αναλώσιμα υλικά για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν με έξοδα αποκλειστικά του συλλόγου (υπολογίζονται 30 ευρώ το μήνα, δηλαδή 180 ευρώ συνολικά για 6 μήνες). Παράλληλα, θα χρειαστούν είτε τραπέζια ή γενικά ένας χώρος ώστε τα παιδιά να μπορούν να κάθονται και να κάνουν τις δραστηριότητες (ζωγραφική, κατασκευές κλπ).»

Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.