Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 399: Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Μιχάλων (κεντρική είσοδος Πανεπιστημίου).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λίγες μέρες πριν τη φετινή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 42 χρόνια από το Νοέμβρη του '73, τιμάμε τον αγώνα, συνεχίζοντας την πάλη, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε ενάντια στη δικτατορία που επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό, γι’αυτό και αποτελούν σημαντική συμβολή για το σήμερα όπου νέοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απ' τη μια εμπλέκει τη χώρα μας, ενώ απ' την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των "συμμάχων μας" των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή. Οι πολύνεκρες, τραγικές εξελίξεις στη Γαλλία πρέπει απερίφραστα να καταδικαστούν. Να μη γίνουν το άλοθι για νέες πολεμικές συγκρούσεις.

Μπροστά στη συνολική επίθεση στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, προϋπόθεση είναι η μαζική, αγωνιστική στράτευση ως αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουμε στις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ. Αντλούμε από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας για Δημόσια και Δωρεάν καθολική εκοπαίδευση χωρίς καμία επιχειρηματικότητα.

H μαζικότατη απεργία σε όλη την Ελλάδα στις 12/11, ήταν πλήγμα στην τρομοκρατία και τις απειλές, στο κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που καλλιεργείται από την κυβέρνηση. Ήταν ένα σοβαρό πρώτο βήμα που πρέπει να συνεχιστεί!

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, αλλά αντιθέτως έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, είναι οι φορείς της λαϊκής παραπλάνησης, της συναίνεσης γι’αυτό και πρέπει να απομονωθούν.

Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση αυτού του συστήματος. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

Καλούμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Μιχάλων στην κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

 

Αμπαζής Γιώργος                                                   Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.