Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή, 9/10, πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. Μ. Καρλοβασίου η έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, στην οποία ήταν καλεσμένοι επίσης οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων προκειμένου να συζητήσουμε για την κατάσταση στα σχολεία, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τοποθετήσεις της Α΄ φάσης αναπληρωτών, και να καταγράψουμε τυχόν άλλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. Αρχικά εκφράστηκαν οι θερμές ευχαριστίες μας προς όλους τους γονείς, που στήριξαν τα αιτήματά μας και συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τα σχολεία, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας σχετικά με τις προηγούμενες συναντήσεις γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων και τις αποφάσεις τους, όπως και για τα κενά που παραμένουν στα σχολεία μας σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες και παιδαγωγούς Ειδικής Αγωγής. 
Η συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους γονείς έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δε μας χωρίζει τίποτα, αλλά αντίθετα ότι, όταν οι φωνές μας ενώνονται, το μήνυμα φτάνει πολύ δυνατότερο στους αποδέκτες του και τότε οι στόχοι μας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν. Αυτό που διατυπώθηκε ομόφωνα από όλες τις πλευρές ήταν το αίτημα για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, ώστε να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε όλο και χειρότερες καταστάσεις χρόνο με το χρόνο και τη δημόσια παιδεία να λυγίζει υπό το βάρος της υποχρηματοδότησης.
Μετά την αποχώρηση των γονέων, συζητήθηκε το θέμα της τοποθέτησης της Α΄ φάσης αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ της 30/9, δηλαδή η ενσωμάτωσή τους σε ενιαίο πίνακα και η τοποθέτησή τους με βάση τα μόριά τους (αφού εξασφαλίστηκαν αριθμητικά οι θέσεις των συναδέλφων του ΕΣΠΑ).
Από την πλευρά του ΠΑΜΕ έγινε πρόταση για συλλαλητήριο και απεργία μέσα στο Νοέμβρη, που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Θεωρούμε σημαντικό ότι η κατακλείδα της όλης συζήτησης ήταν η ομόφωνη παραδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους ότι η τοποθέτηση με βάση τον ενιαίο πίνακα είναι η μόνη δίκαιη και κοινά αποδεκτή οδός, αφού δε δημιουργεί αναίτιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών, παρά μόνο όσες φυσικά δικαιολογούνται από την πραγματική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες.
 
ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ!  
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ! 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.