Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δυναμική παρέμβαση εκπαιδευτικών χάλασε τη φιέστα του υπουργού Παιδείας




Ένα μήνυμα και ταυτόχρονα κάλεσμα, η πολιτική που στερεί από τα παιδιά τη μόρφωση και από τους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά να μη μείνει χωρίς απάντηση, έστειλαν μόνιμοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής, στη διάρκεια της επικοινωνιακής επίσκεψης του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ.
Είχε ήδη ξεκινήσει η συνάντηση του Ν. Φίλη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όταν οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στην αίθουσα, άνοιξαν πανό της «Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών» και με συνθήματα απαίτησαν να μπει τέρμα στην κοροϊδία, να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, να έχουν τα παιδιά το σχολείο που τους αξίζει. Αντίστοιχη παρουσία είχαν στην επίσκεψη του υπουργού Παιδείας αργότερα στα γραφεία της ΔΟΕ.
Απαίτησαν να πάρει θέση η κυβέρνηση στο πώς ένας εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην τάξη στα 67 του χρόνια «με τη μαγκούρα» για να διδάξει, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος των εργαζομένων. Κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να απαντήσει αν θεωρούνται «εξαιρετικές περιπτώσεις» τα χιλιάδες τμήματα με 30 μαθητές οι οποίοι συνωστίζονται. Διαχώρισαν την αλληλεγγύη που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές τους μέσα από τα Λαϊκά Φροντιστήρια από την εθελοντική δουλειά που προωθεί το υπουργείο, με σχέδιο μάλιστα να μετρήσει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που είναι χιλιάδες οι άνεργοι συνάδελφοί τους. Κατήγγειλαν την πολιτική που χαρίζει δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο και κόβει από το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών και από το δικαίωμα στη δουλειά των εκπαιδευτικών.
Ανέφεραν ονομαστικά περιπτώσεις Ειδικών Σχολείων που σήμερα, σχεδόν μέσα Οκτώβρη, δεν λειτουργούν, την ίδια στιγμή που 150.000 παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στην Ειδική Αγωγή. Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, κατήγγειλαν ότι συνεχίζεται η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφήνοντας τα παιδιά νηστικά και αμόρφωτα.
Η κινητοποίηση ξεμπρόστιασε την πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία μιλά με γενικολογίες για κάλυψη των κενών, αναγκάζοντας τον υπουργό να ομολογήσει ότι και φέτος η χρονιά θα λήξει με κενά, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει ομαλά η ...επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το Σεπτέμβρη του 2016 και ότι δεν πήγε στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να εξαγγείλει διορισμούς, αλλά την έναρξη διαλόγου. «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε, θυμίζοντας ποια είναι πάντα τα προϊόντα τέτοιων διαλόγων.
Η αγανάκτηση ξεχείλιζε κάθε φορά που ο υπουργός επικαλούνταν τα δημοσιονομικά της χώρας για να δικαιολογήσει ότι τα σχολεία είναι χωρίς εκπαιδευτικούς και οι ίδιοι στην ανεργία ή στην ελαστική εργασία και γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση αφειδώς χαρίζει στο μεγάλο κεφάλαιο. (Δείτε εδώ βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.