Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 384: Το Σωματείο συμμετέχει και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ - Όλοι την Παρασκευή στις 6:30 στην είσοδο της Απλωταριάς ενάντια στα βάρβαρα μέτρα -Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή στην Πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει τις προσπάθειές του ώστε να ενημερώσει για τη νέα επερχόμενη θύελλα κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Η επίθεση είναι πολύ σκληρή και αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χτύπημα Υγείας Πρόνοιας, μείωση μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, φοροκαταιγίδα με μονιμοποίηση και επέκταση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα (απεργίες κλπ), κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι μονάχα μερικά από τα νέα μέτρα λαιμητόμο. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες, κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.

Μπροστά μας, δεν βρίσκεται απλώς ,μια κυβέρνηση, κάποια ανίκανα πρόσωπα ή κάποιοι πολιτικοί που αναγκάζονται να παίρνουν τέτοια μέτρα από άλλους. Έχουμε συνειδητές πολιτικές και μέτρα αναγκαία για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων, σε συνθήκες κρίσης, μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Μέτρα που ωφελούν όσους πιέζουν για την άμεση εφαρμογή τους όπως ο ΣΕΒ, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Όλοι αυτοί φοροαπαλάσσονται σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη στήριξη όλων των πρόθυμων, φορτώνοντας την κρίση τους στις πλάτες μας. Αυτός είναι ο καπιταλισμός!
Αυτή ακριβώς η πολιτική αφήνει Σχολεία και Νηπιαγωγεία χωρίς προσωπικό, αναγκάζει τους νέους συναδέλφους να ζουν ως ημιάνεργοι, έχοντας κάθε χρόνο την αγωνία που θα βρεθούν, χωρίς να μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Ρίχνει τους γονείς στην ανασφάλεια αν το παιδί τους θα έχει εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, αν θα βρεθεί σε ένα σχολείο στελεχωμένο και επαρκές, τους κάνει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες των παιδιών τους. Αυτή η πολιτική δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στο σχολείο για τους φιλότιμους συναδέλφους που σήμερα το λειτουργούν.
Είναι παραμύθι η θεωρία περί παράλληλων προγραμμάτων και μέτρων που θα απαλύνουν την σκληρότητα των μέτρων και κοροϊδία τα Κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο σήμερα να εμφανίζονται ως διαφωνούντες ή ως σωτήρες! Πολύ περισσότερο κοροϊδία αποτελεί οι εκπρόσωποί τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να το παίζουν ανήξεροι ή αντιπολιτευόμενοι. Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή και διαρκή αναμέτρηση με αυτήν την πολιτική, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται να απαντηθεί άμεσα και να απορριφθεί από όλους μας! Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Πρέπει να μας βρουν τους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μέσα από τα Σωματεία μας, όπως κάναμε πρόσφατα με την παράσταση διαμαρτυρίας μας. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!
Καλούμε όλους σε αγώνα για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στις 6:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς για:
  Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
  Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
  Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους, για υλικά αναλώσιμα κ.ά.
  Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων Υγείας.
  Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.
 Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά, εργασιακά – μισθολογικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος
                                                                           Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος
                                                                       Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.