Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 374: «Μαζική και με αγωνιστικό πνεύμα η σύσκεψη του Συλλόγου με τους φορείς Γονέων»



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε πνεύμα αγωνιστικής ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Σχολείων και Νηπιαγωγείων, μελών της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Χίου καθώς και μελών του ΔΣ της, με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Στη μαζική συνάντηση υπήρξε κοινός τόπος η θέληση για άμεση κινητοποίηση με αφορμή τα τεράστια κενά σε Σχολεία και Νηπιαγωγεία, με Ειδική μνεία στην Ειδική Αγωγή. Κοινή διαπίστωση ήταν και το ότι οι εργαζόμενοι γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι, δεν μπορεί να μπουν σε κατάσταση αναμονής ή συναίνεσης, στη λογική «ότι έγινε - έγινε» μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Περιγράφτηκαν αναλυτικά τα κενά, οι ελλείψεις στα Σχολεία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι επικίνδυνες καταστάσεις, που διαμορφώνονται με την έλλειψη προσωπικού η κατακρήμνιση μισθών και δικαιωμάτων ενώ θίχτηκαν και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση. Η σημερινή κατάσταση ως αποτέλεσμα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, των εκάστοτε Κομμάτων της ΕΕ, που πιστά υλοποίησαν και συνδιαμόρφωσαν αυτές τις πολιτικές, μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα με αγώνες. Πολύ περισσότερο που σήμερα είμαστε παραμονές της εφαρμογής ενός τρίτου σκληρού μνημονίου.
Αποφασίστηκε έτσι, να συναντηθούν οι Σύλλογοι Γονέων με τους Συλλόγους διδασκόντων σε κάθε Σχολείο άμεσα ώστε να καταγραφούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα προβλήματα., να φτάσει η φωνή του αγώνα πλατιά, παντού.
Δόθηκε τέλος αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 13/10 στις 13:30, με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με το Δήμο, την Περιφέρεια, Βουλευτές όπου θα επιδοθούν τα προβλήματα απαιτώντας άμεση λύση με βάση τις εκπαιδευτικές και εργασιακές σύγχρονες ανάγκες.
Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.