Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 372: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ( 30/9/15) , ΠΡΆΞΗ 22 - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ Τ.Π ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΕΣΠΑ»


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το σωματείο πήγε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με γνώμονα ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που διέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στη Χίο, από τον τακτικό προϋπολογισμό εννιά δάσκαλοι και δύο νηπιαγωγοί στην Α Χίου και τρεις δάσκαλοι και  δύο Νηπιαγωγοί στη Β Χίου, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού.

Ζήτησε από τους συναδέλφους του ΠΥΣΠΕ να μη δεχθούν μοιρολατρικά την τύχη της διαχείρισης μια αδιέξοδης εκπαιδευτικής κατάστασης και να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση την οικτρή πραγματικότητα ( συγχωνεύσεις τάξεων, να μην έχουν ανοίξει τμήματα και να σχολούν τα παιδιά νωρίτερα) και να απαιτήσει το ΠΥΣΠΕ μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Το ΠΥΣΠΕ δέχτηκε τις θέσεις μας.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης Χίου με απόφασή του τοποθέτησε τους αναπληρωτές δασκάλους – νηπιαγωγούς Τ.Π. προσωρινά για να λειτουργήσουν τα σχολεία και νηπιαγωγεία.
Η δέσμευση του ΠΥΣΠΕ είναι ότι με τους νέους διορισμούς αναπληρωτών θα πάνε οι αναπληρωτές στις επιλογές τους με βάση τον πίνακα κατάταξης των μορίων και την οικογενειακή κατάστασή τους.

Β. Τοποθέτηση αναπληρωτών ολοήμερων ΕΣΠΑ

Το Σωματείο τοποθετήθηκε με γνώμονα ότι τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία πρέπει να λειτουργήσουν με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο και όχι ως παιδοφυλακτήρια.
Δε συμφωνεί με τη θέση του Υπουργείου Παιδείας να υπάρχει ανά 50 παιδιά ένας δάσκαλος και απαίτησε να ζητηθεί απ την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία με σεβασμό στον εκπαιδευτικό τους ρόλο.
Να υπάρχει ένας δάσκαλος ανά 20 παιδιά στα σχολεία και ένας  νηπιαγωγός ανά 15 νήπια στα νηπιαγωγεία και όλες οι ειδικότητες τόσο στα ΕΑΕΠ όσο και στα άλλα σχολεία.
Τα Σωματείο τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει διαχείριση της κατάστασης κρύβοντας την τραγική εκπαιδευτική πραγματικότητα που δημιούργησε η αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.