Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 366: Τοποθετήσεις των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Χίου και Ανακοίνωση του Σωματείου για τα κενά στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του νησιού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε την Ανακοίνωση του αιρετού Κώστα Βούλγαρη (εκλεγμένου με τους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς), το Σχόλιο του αιρετού Μάρκου Σκούφαλου (εκλεγμένου με την ΕΝΟΤΗΤΑ – Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καθώς και την Ανακοίνωση του Συλλόγου σε σχέση με τα κενά στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία στη Χίο. Ενημερώνουμε επίσης, ότι οι ανακοινώσεις και τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από την Α’ φάση προσλήψεων.
1.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτριές/τες
Ως αιρετός του ΠΥΣΠΕ Χίου θα ήθελα  να σας πληροφορήσω για τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Χίο. Τα κενά αυτά δεν μπορούν να συγκεκριμενοποιηθούν διότι εκκρεμούν οι αποσπάσεις συναδέλφων εντός ΠΥΣΠΕ, οπότε μπορεί κάπου να μην υπάρχει  κενό αυτή τη στιγμή και με τις αποσπάσεις να δημιουργηθεί.
 Ξέρουμε όμως ότι στην Α΄ Χίου  θα χρειαστούν 24 αναπληρωτές δάσκαλοι/ες για το πρωινό πρόγραμμα,  32 για το ολοήμερο πρόγραμμα και 30 νηπιαγωγοί. Επίσης 9 αναπληρωτές Αγγλικής γλώσσας, 5 γυμναστές, 2 Γερμανικής γλώσσας, 3 Μουσικής, 3 Εικαστικών, 2 Θεατρικής Αγωγής.
Στη Β΄ Χίου θα χρειαστούν 5 αναπληρωτές δάσκαλοι για το πρωινό πρόγραμμα, 2 για το ολοήμερο πρόγραμμα και 3 νηπιαγωγοί.
Καλό είναι όταν κληθείτε να δηλώσετε σχολεία να τα δηλώσετε όλα, είτε έχουν είτε δεν έχουν κενό με μια σειρά ανάλογη με τις επιθυμίες σας.
Το ΠΥΣΠΕ θα προσπαθήσει να τοποθετήσει τους αναπληρωτές ανάλογα με τις επείγουσες ανάγκες του,  ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν εύρυθμα. Θα σεβαστεί βεβαίως τις επιθυμίες  και τις ανάγκες των αναπληρωτών.
Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία και σε μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τόσο με τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου όσο και με τους αιρετούς εκπροσώπους σας
Καλή αρχή
Κωστής Βούλγαρης
(Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χίου με την παράταξη των Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών)
Τηλ. σχολείου: 22710-92380
Κινητό τηλ. : 6942407851   
2.   ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΝΟΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του συναδέλφου αιρετού Βούλγαρη Κώστα, στην οποία αναφέρεται αφενός στην απροσδιοριστία των κενών, αφετέρου αναπαράγει τα κενά που έχει δώσει η διοίκηση της Α/μιας Εκπαίδευσης Χίου.
Είναι δικαίωμά του να ταυτίζεται με το τι δίνει η διοίκηση, αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του συνδικάτου μας να λειτουργεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες, με βάση όχι τις κατάπτυστες αναλογίες των αριστεροδεξιών υπουργείων, που διαχρονικά ανέβασαν την αναλογία δασκάλων μαθητών στο 1:28 και 1:30.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στον οποιονδήποτε, όταν τα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία μας είναι άδεια χρόνια από δασκάλους και Νηπιαγωγούς, ειδικότητες, ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης, να θεωρεί ότι  είμαστε καλυμμένοι, αλλά όχι για ένα συνδικάτο, που με την επιλογή των συναδέλφων την πλειοψηφία έχουν οι ταξικές δυνάμεις της "Ενότητας".

Αποτελεί  ειρωνεία όταν η κυβέρνηση της δεύτερης φορά "Αριστεράς" άφησε χωρίς δασκάλους τα σχολεία και Νηπιαγωγεία να στέλνονται ανακοινώσεις από τον αιρετό του κλάδου στο γράμμα και πνεύμα της διοίκησης.
Κλείνοντας να θυμίσω στο συνάδελφο αιρετό πως στο 7ο  δημοτικό σχολείο Χίου την ημέρα που συγκάλεσε το ΔΣ του Σωματείου ενημερωτική σύσκεψη για τους Διευθυντές και τους προϊσταμένους, μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, συμφωνήσαμε στα προς αποστολή  κενά  στη ΔΟΕ στη βάση του ρεαλισμού των αναγκών και  όχι στη βάση των δουλικών στα μνημόνια και στο κεφάλαιο κυβερνήσεων.
Επαναλαμβάνω το πάγιο , ως αιρετοί του ΠΑΜΕ είμαστε το μάτι , το αυτί και η γροθιά του κλάδου, ΜΌΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ, βαθιά εξαρτημένοι από τα ταξικά του συμφέροντα και όχι νεροκουβαλητές της κυβέρνησης και των όποιων διοικήσεών της.

ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΜΕ)
ΤΗΛ:6977807312

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο σας καλεί να βγάλετε τα συμπεράσματά σας με βάση την πείρα σας και τα προβλήματα στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία σας με βάση και τις πρόσφατες τοποθετήσεις των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ. Το Σωματείο, δεν λειτουργεί ως διοίκηση, που προωθεί και ωραιοποιεί την κατάσταση στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κρύβοντας κάτω από το χαλί τις πραγματικές μας ανάγκες. Και βεβαίως σαν διοίκηση δεν λειτουργούν ούτε οι συνάδελφοι εκλεγμένοι που πλειοψηφούν με την ΕΝΟΤΗΤΑ (που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) – βλ. και ομιλία Μ. Σκούφαλου στην 84ησυνέλευση της ΔΟΕ, που επισυνάπτεται.
Ο αιρετός Κώστας Βούλγαρης, στέλνει μια ανακοίνωση «σταγόνα στον ωκεανό» σε σχέση με τα πραγματικά κενά και ανάγκες των Σχολείων (τα οποία σας έχουμε αποστείλει – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ 360, 361), προσπαθώντας να απαντήσει στη θέση του Σωματείου για πλήρη κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ακριβώς υπηρετεί από τη θέση του, τη λογική της κρατικής διοίκησης. Άλλωστε, επίσημα η παράταξή του έχει ταχθεί υπέρ των  σχεδιασμών για την αξιολόγηση των Σχολικών μονάδων με βάση την αγορά, έχει εκφράσει την απεργοσπαστική της θέση.
Δεν είδε πουθενά τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων, την ανεργία, την αγωνία των αναπληρωτών, τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, στην παράλληλη στήριξη, σε ειδικότητες τις οποίες συνειδητά «τσεκουρώνει» με τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζει; Ή νομίζει ότι ξεμπερδεύει με ένα τέτοιου είδους «τηλεγράφημα»;
Σε καθημερινές επαφές με τους συναδέλφους στα σχολεία και νηπιαγωγεία, στο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο, στο κεδδυ το Σωματείο κατέγραψε τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα και όχι με βάση τους αντιδραστικούς νόμους και εγκυκλίους: για παράδειγμα την αναγκαιότητα χωρισμού της τάξης με πάνω από 25 παιδιά, την αναγκαιότητα το παιδί της ειδικής αγωγής με διάγνωση να έχει το δάσκαλό της παράλληλης εκπαίδευσης όλη την εκπαιδευτική εβδομάδα και όχι κάποιες ώρες ή μέρες, την αναγκαιότητα να υπάρχουν Νηπιαγωγοί ώστε οι προϊσταμένες να καλύπτουν τα διευθυντικά τους καθήκοντα, την αναγκαιότητα να υπάρχουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για να έχουμε το δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας, την κάλυψη των οργανικών κενών στα ΕΑΕΠ (πληροφορικής, θεατρικής παιδείας, μουσικής, εικαστικών κλπ)
Την ανάγκη να έχουν όλα τα σχολεία εκπαιδευτικούς μουσικής, γυμναστές, πληροφορικής γερμανικών, αγγλικών, γαλλικών, εικαστικών και θεατρικής παιδείας. Την αναγκαιότητα να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Από παντού αναδυκνείεται η αναγκαιότητα να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να ανακτηθούν όσα  χάσαμε για να μπορέσει το σχολείο και ο Εκπαιδευτικός να πάρουν ανάσες.
Άλλος δρόμος από το να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και απαίτηση για να στελεχωθούν πλήρως όλες οι σχολικές μονάδες χωρίς εκπτώσεις και φραγμούς από λογικές «τι να κάνουμε», «δεν υπάρχουν λεφτά» κλπ, δεν υπάρχει.
Ή θα υποταχθούμε στη σημερινή κατάσταση που από το μικρότερο κακό μας οδηγεί διαρκώς στο μεγαλύτερο ή θα κινηθούμε αγωνιστικά σε σύγκρουση με τη σημερινή πραγματικότητα για να την ανακούφιση και την ανατροπή της.

Από το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.