Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 363: Να προσληφθούν άμεσα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην παράλληλη στήριξη μαθητών – Κατάπτυστη η εγκύκλιος της περιφερειακής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου



Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών καταδικάζει την πρακτική που προωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, όπου δίνει τη δυνατότητα στους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ ή σε άτομα με ειδικές γνώσεις να βρίσκονται μέσα στις τάξεις των Νηπιαγωγείων (εγκύκλιος του 2015/απ141025/γ6/8/9/15 - άρθρο 9 παράγραφος 5 του προεδρικού διατάγματος 200/1998).
Κάτι τέτοιο, θα ήταν λογικό και φυσιολογικό εάν υπήρχε η κατάλληλη στελέχωση σε όλα τα επίπεδα (ειδικοτήτων, Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού και Επιστημονικού προσωπικού, κτιριακών υποδομών, παράλληλη στήριξη κλπ), που σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ας αναλογιστεί κανείς ότι μονάχα για τη Χίο αν το 10% ενός πληθυσμού είναι ΑΜΕΑ (στατιστικά ΟΗΕ) υπολογίζονται γύρω στα 5000 ΑΜΕΑ. Αυτή τη στιγμή στο ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο βρίσκονται λιγότερα από 40 παιδιά!
Σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι τεχνικές δυνατότητες και το απαραίτητο δυναμικό να βρει κάθε παιδί το δικό του Σχολείο, το πρόβλημα «λύνεται» με το να φορτώνονται αυτά τα παιδιά σε σχολεία και Νηπιαγωγεία χωρίς καμία υποδομή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα ίδια, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ανεργία και μειώνονται χρόνο με το χρόνο, τα σχολεία υποστελεχώνονται.
Όσοι από τους γονείς έχουν κάποιες οικονομίες, βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη ψάχνοντας διάφορα ιδιωτικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους ή πληρώνουν οι ίδιοι για εκπαιδευτικό για το παιδί τους μέσα στο Σχολείο!
Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτό τον τρόπο προωθεί την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, του εκπαιδευτικού, που τον κάνει ακόμα πιο φθηνό. Δημιουργεί εκπαιδευτικούς με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, δασκάλους και νηπιαγωγούς των πεντακοσίων ευρώ, παίζει με τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών με αναπηρίες, παίζει με τον πόνο των γονιών.
Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών διεκδικεί και θα αγωνιστεί προς την κατεύθυνση πλήρους κάλυψης των κενών με βάση τις ανάγκες, με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα 45 εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη καθώς και 10 εργαζόμενων ειδικού βοηθητικού προσωπικού στη Χίο.
Κανείς δεν πρέπει να βρεθεί σε αναμονή ή να έχει την αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν θα απαλύνει τον πόνο του λαού μας. Έρχεται τυφώνας μέτρων σε όλους τους τομείς.
Το Σωματείο δεν θα συναινέσει στη λογική «ο λαός ψήφισε μνημόνιο – πρέπει τώρα να κάτσει στη γωνία». Θα παλέψει με εργαζόμενους και άλλων κλάδων ώστε να μπει φρένο σε αυτές τις πολιτικές, μέχρι την ανατροπή τους.
Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.