Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 357: Το Σωματείο είμαστε όλοι μας - δίπλα σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο με  το άνοιγμα των σχολείων και νηπιαγωγείων εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Θεωρούμε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες πρέπει να ξεκινήσουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ειδικά σε αυτή την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης όπου μια σειρά δικαιωμάτων μας βάλλονται, όπου το ίδιο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης γίνεται στόχος και αντικείμενο ανταγωνισμών.
Ο δικός μας ρόλος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η αντίσταση ως παιδαγωγοί για εμάς και τα παιδιά μας. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να βρίσκεται στις αξίες της ανταγωνιστικότητας, της απανθρωπιάς, της επιχειρηματικότητας, των αξιών της αγοράς, της απαξίωσης του ίδιου μας του εαυτού. Αντίθετα, όλοι εμείς μπορούμε και έχουμε ανάγκη να καλλιεργούμε την αλληλεγγύη, το σεβασμό στους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, την ασυμβίβαστη και αγωνιστική στάση ζωής.
Καλούμε όλα τα μέλη μας στην ενίσχυση της συμμετοχής τους στο Σωματείο, συλλογικά και σε δράση από κοινού για τα συμφέροντα της τάξης μας. Σταθήκαμε σε αυτό το δρόμο όλο το προηγούμενο διάστημα, στο δρόμο του αγώνα για τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και παιδαγωγικά μας δικαιώματα, με όπλο μας την αλληλεγγύη.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ώστε να αντιμετωπιστεί η καταιγίδα νέων μέτρων που έχουμε μπροστά μας σε όλους τους τομείς και μας αφορούν άμεσα. Από το ΦΠΑ μέχρι τη σύνταξη, από τη αξιολόγηση μέχρι την αδιοριστία. Ειδικά σήμερα, που οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν το δικό τους γολγοθά, με τα κενά στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία να αυξάνονται.
Το Σωματείο συναισθανόμενο την κρισιμότητα των ζητημάτων που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες θα βρεθεί και πάλι δίπλα σε όλα τα μέλη του για κάθε ζήτημα είτε αφορά το σχολείο – νηπιαγωγείο είτε αφορά ξεχωριστά τον καθένα. Πρέπει να βρεθούμε μαζικά φέτος στον αγώνα για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για την παιδεία των αναγκών μας. Η συμμετοχή όλων στο Σωματείο θα καθορίσει και την αποτελεσματικότητα  των αγώνων μας, την ετοιμότητα και την ενότητας με άλλα τμήματα εργαζομένων που βάλλονται.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους με αγωνιστική αισιοδοξία.
Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                              Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.