Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Επείγουσα παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη για τις σχολικές καθαρίστριες

Επείγουσα παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για την ανάγκη να διασφαλίσουν κυβέρνηση και αρμόδιοι υπουργοί με έκτακτες ενέργειές τους την ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολείων και οι χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες να μην μείνουν χωρίς μεροκάματο.
Ένα πρόβλημα που στο παρά πέντε της τυπικής παραίτησης την κυβέρνησης και λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία παραμένει άλυτο και περιπεπλεγμένο με βάση τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος και οι φορείς υλοποίησης του (Δήμοι και ΕΙΝ) είναι σε πλήρη αδυναμία να παρέμβουν αφού το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικων και η κυβέρνηση δεν έχουν διασφαλίσει καμιά από τις θεσμικές προϋποθέσεις ώστε τα σχολεία να μην βρεθούν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.
Οπως ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, ο κος Βούτσης προσανατολίζεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επαναφέρει το παλιό καθεστώς όσον αφορά τη χρηματοδότηση και τις συμβάσεις των καθαριστριών ώστε να δώσει απάντηση στο πρόβλημα που είναι υπαρκτό.
Από την άλλη, η επικοινωνία του βουλευτή του Κόμματος για το ίδιο ζήτημα με τον κ. Κατρούγκαλο έδειξε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη αναποφάσιστη στο πώς θα παρέμβει, έστω και στο παρά πέντε, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Η κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να πάρει τις ευθύνες της και να δώσει λύση τώρα για σχολεία και καθαρίστριες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.