Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 333: Οι θέσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου

Έως τώρα, ύστερα από την πρόσκληση του Σωματείου να σταλούν οι θέσεις των υποψηφίων συνδυασμών μπροστά στις εκλογές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας στους συναδέλφους, σας προωθούμε τις θέσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). 


ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Η.Δ. ΤΗΣ 84ης Γ.Σ. ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκατοντάδες συναδέλφους δασκάλους , νηπιαγωγούς , ειδικότητες και αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς  των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, θέλουμε να απευθυνθούμε και πάλι στη συνείδηση σου, που διαμορφώνει την καθημερινή  εκπαιδευτική, εργασιακή και κοινωνική λειτουργία, ώστε να γίνεσαι ο διαμορφωτής της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Μας γνωρίζεις, μας συναντάς στα σχολεία και νηπιαγωγεία ,ως Προεδρείο του Σωματείου, αλλά και καθημερινούς συνοδοιπόρους στην εκπαιδευτική λειτουργία , μας είδες να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να σχεδιάζουμε δράσεις έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη συλλογική  λειτουργία και ενεργοποίηση όλων των μελών του συλλόγου, με σκοπό να γίνουμε δημιουργοί και να διαμορφώσουμε τα σχολεία και νηπιαγωγεία σε σχολεία αντίστασης ενάντια σε αυτούς, που επιδιώκουν να σκοτώσουν τη ζωή τη δικιά μας, των οικογενειών μας και των μαθητών μας.
Μας γνωρίζεις, γιατί πάντα σου μιλάμε με ευθύτητα και ειλικρίνεια ,γιατί ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε , γιατί ποτέ δεν πάψαμε να έχουμε στο επίκεντρο την ενεργοποίηση της δυναμικής του κλάδου ,γιατί αποτελεί το συλλογικό εκφραστή μας και γιατί ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από ταμπέλες ανεξάρτητων, άχρωμων και άοσμων, γιατί ποτέ δεν πήραμε την πλευρά της εξουσίας, αλλά πάντα είμαστε υπερασπιστές του δίκιου του εργαζόμενου εκπαιδευτικού.
Μας γνωρίζεις, γιατί κάνουμε πράξη καθημερινή το σωματείο να είναι το σπίτι όλων των συναδέλφων.
Μαζί στην πράξη , όλοι οι συνάδελφοι, με στόχους , με σχέδιο , με συλλογικότητα και με γνώση του ότι αποτελούμε κομμάτι της εργατικής τάξης και έχουμε εργασιακά δικαιώματα και απέναντί μας βρίσκεται η εκάστοτε εξουσία που πρέπει να αντιπαλέψουμε.
Μαζί στην πράξη χτίσαμε αγωνιστικές δράσεις για την αξιολόγηση, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας , για την εναντίωση στην υποβάθμιση και τις συγχωνεύσεις σχολείων και νηπιαγωγείων, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων για να νιώθει ο δάσκαλος το σωματείο δικό του.
Μαζί χτίσαμε την Τράπεζα Αίματος, την κινηματογραφική λέσχη, μαζί συγκεντρώσαμε στα περιβόλια και μοιράσαμε στα σχολειά και νηπιαγωγεία 7,5 τόνους εσπεριδοειδή στα παιδιά και τις οικογένειές τους, μαζί συγκεντρώσαμε και μοιράσαμε 4,5 τόνους είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στις άνεργες οικογένειες.
Μαζί , έχοντας συνείδηση των δυσκολιών μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο δυνατό σωματείο , να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στη ΔΟΕ , διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.
Μαζί  αντιπαλέψαμε όσα στοίχισαν ακριβά στους εργαζόμενους και στο κίνημα, όσες φορές επικράτησαν σε αυτό οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού ή νέου.
Μαζί έχουμε όλοι ευθύνη, ώστε να μην μετατραπούν τα σωματεία σε θεατές, σε χειροκροτητές της νέας συγκυβέρνησης γινόμενα γραφεία τύπου του εκάστοτε Υπουργείου Παιδείας.
Σε καλούμε σε αγωνιστική, διεκδικητική, συλλογική δράση γιατί μόνο με την παρουσία σου και τη συμμετοχή σου μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα , έκανες το πρώτο βήμα και έδωσες δύναμη στο σωματείο.
Κάνε το επόμενο βήμα να ακουστεί πιο δυνατή η φωνή και η δράση στη Γ.Σ. της ΔΟΕ.
 
...Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.