Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 319: « Να κατοχυρωθεί άμεσα ο διπλασιασμός των μορίων στα δυσπρόσιτα σχολεία της Ελλάδας για μόνιμους και αναπληρωτές».



Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ο «Αδαμάντιος Κοραής» θεωρεί ότι η ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα ακριτικά νησιά Ψαρά και Οινούσσες για να στηρίξουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού , εκφράζει την ομόθυμη απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία της πατρίδας να κατοχυρωθεί ο διπλασιασμός των μορίων για ΟΛΟΥΣ, μόνιμους και αναπληρωτές:
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,  
 Ανήκουμε στις μόνιμες εκπαιδευτικούς – δασκάλες που διορίστηκαν στη Β' Περιφέρεια Χίου, σε δυσπρόσιτα σχολεία κατηγορίας Θ και Ι, το έτος 2011. 
Έχοντας, λοιπόν, υπηρετήσει σε δυσπρόσιτο - ακριτικό μέρος για τρία συνεχή πραγματικά έτη,  παρακολουθούμε  τις τελευταίες μέρες τα περί διπλασιασμού μορίων και θυμόμαστε την ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΑΠΑΤΗ  εις βάρος ημών των διορισθέντων του 2011 που στο δεδομένο του διπλασιασμού των μορίων της τρίτης χρονιάς στηρίξαμε την επιλογή μας και τελικά αποδεχτήκαμε τον εν λόγω διορισμό.
          Ο σχετικός Νόμος 3848/2010 όριζε ότι ο/η νεοδιόριστος/η εκπαιδευτικός οφείλει να παραμείνει 2 χρόνια στο σχολείο διορισμού του και την 3η χρονιά- εάν θελήσει να παραμείνει στο ίδιο σχολείο διορισμού του - μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί:
Παράγραφος12, Άρθρο 9 και Παράγραφος 4, Άρθρο 4,
(http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/8534-23-08-11-diorismoi-546-ekpaideytikon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis.html )
Σε ανύποπτο χρόνο, ενώ αποδεχθήκαμε το διορισμό με βάση τα δεδομένα κι ενώ εκτίαμε την "ποινή" μας (γιατί σε τιμωρία μετέτρεψαν την αρχική "συμφωνία", ανακαλώντας το αντάλλαγμα για το οποίο εμείς συνειδητά προχωρήσαμε στην επιλογή μας), με τον  Ν.4115/2013, ΘΕΜΑΤΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ "Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις", ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3, ΑΡΘΡΟ 39, έγινε ακύρωση του διπλασιασμού μορίων της 3ης χρονιάς:
«Η παράγραφος 4 του άρθρου 4, το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 και οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις περιπτώσεις α) και β) της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του ν. 4038/2012 (Α’ 140), καταργούνται.»
(http://www.doe.gr/013/feka24.pdf)
Η αδικία προφανώς τρέφεται καλά και αναπτύσσεται ασύστολα, συνεχίζοντας τις εξαιρέσεις των εκπαιδευτικών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τις "άτυχες" χρονιές, καθότι με τις νέες διατάξεις Ν.4283/2014, Άρθρο 4Α όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί παραμένουν σε δυσπρόσιτα μέρη κατηγορίας Θ και Ι επωφελούνται διπλής μοριοδότησης:
«1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση,……., υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτική έτη.»
Είναι κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ να μη δοθούν αναδρομικά μόρια σε όσους έχουν ήδη υπηρετήσει στις ίδιες σχολικές μονάδες. Αδυνατούμε να καταλάβουμε την επιλεκτική εξαίρεση, αγνοούμε τους (παρα)λόγους αυτής της διάκρισης και αρνούμαστε να συνηγορήσουμε στην άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών.
Ζητούμε να ψηφιστεί ο ίδιος τρόπος μοριοδότησης  ΜΟΝΙΜΩΝ  συναδέλφων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ., που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες κατά την περίοδο 2010-2014. Θεωρούμε  αδιανόητο να μην εφαρμοστεί σε όλους όσους έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προβλέπεται για τους επόμενους
Επίσης, έχοντας την εμπειρία του δυσπρόσιτου, είμαστε απόλυτα πεπεισμένες πως προσμέτρηση στο διπλάσιο της προϋπηρεσίας επιβάλλεται ΚΑΙ στην περίπτωση των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, για τα έτη 2010-2014.
Καλούμε τη ΔΟΕ, τους συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας, όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα Θ και Ι να διαμαρτυρηθούν και ζητάμε από το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση  της αδικίας εις βάρος της συγκεκριμένης αυτής κατηγορίας αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Με πίστη στην ισονομία και άρση των αδικιών,

ΑΓΓΕΛΗ   ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ  ΠΕ70  (Ψαρά, 2011- 2013)
ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)
ΛΙΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 (Ψαρά, 2011-2014)
ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙA  ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)


Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                            Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.