Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΚΟ 307: «Κανείς να μη δεχτεί το «νέο σχολείο» και την ψηφιακή έκφρασή του, το “my school”».



Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,
Κανένας να μη δεχτεί την ψηφιακή έκφραση του νέου σχολείου ως μονόδρομο!
Από το Νοέμβρη του 2013 εφαρμόζεται στα σχολεία μας το my school (πληροφοριακό σύστημα για τη λειτουργία των σχολείων). Πρόσφατα η διοίκηση του My School έκανε έκκληση προς τις σχολικές μονάδες  να συμπληρώσουν στις καρτέλες των μαθητών τα πεδία  ιθαγένεια / υπηκοότητα  και επάγγελμα πατέρα …….. …. καθώς το σύστημα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Ο Σύλλογός μας, με ανακοινώσεις, έχει καταδικάσει το συγκεκριμένο σύστημα συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Η συμπλήρωση πινάκων με στοιχεία όπως το επάγγελμα του πατέρα και το θρήσκευμα των μαθητών και η δημοσιοποίησή τους δεν έχουν καμιά σχέση με τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των σχολείων. Έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο αξιοποίησης αυτών των στοιχείων από διάφορα κέντρα και για σκοπούς που σε καμιά περίπτωση δεν προάγουν την καλή λειτουργία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Με το my school εξασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το "φακέλωμα" της πορείας των μαθητών και της δράσης των εκπαιδευτικών.  Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός θα είναι υποχρεωμένος, αντί να ασχολείται με το καθαρά εκπαιδευτικό του έργο, να ασχολείται επί ώρες με την καταγραφή άπειρων πληροφοριών.
 ΚΑΛΟΥΜΕ
Ø  τους διευθυντές και τις προϊσταμένες των σχολικών μονάδων να μην προβούν στη συμπλήρωση των στοιχείων , τα οποία αποτελούν προσωπικά δεδομένα  για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους και δεν εξασφαλίζεται το απόρρητό τους.
Ø  Τις ενώσεις και την ομοσπονδίες γονέων να καταγγείλουν την πίεση που δέχονται πάλι οι σχολικές μονάδες.
Ø  Όλους τους εκπαιδευτικούς  να μη δεχτούν το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, και την ψηφιακή του έκφραση το my school, ως μονόδρομο.
Καλούμε την Ομοσπονδία (ΔΟΕ) να παρέμβει στο Υπουργείο ώστε να πάρουν πίσω την συγκεκριμένη οδηγία  και να διαγραφεί, από το συγκεκριμένο σύστημα, κάθε στοιχείου που αποτελεί  προσωπικό δεδομένο .

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                                 Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.