Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 291: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Συναδέλισσες, συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε την απόφαση του Συλλόγου για την υφαρπαγή στα ταμιακά διαθέσιμα και την καταγγελία της ΔΟΕ για το ίδιο θέμα:

Θέμα 1o: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ             ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την μεταφορά των ταμιακών διαθεσίμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που προέρχονται από τα δημοτικά τέλη και δικαιωματικά ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες αλλά αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
  Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υποσχόταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων και σε μειώσεις  συντάξεων, επιδομάτων και παροχών.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή όσων κοινωνικών δαπανών έχουν απομείνει και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, δεν πραγματοποιείται καμία εργασία συντήρησης, τα σχολεία δεν υποστηρίζονται οικονομικά, σε μια στιγμή μάλιστα που βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση) ,οποιαδήποτε κοινωνική μέριμνα καταργείται.
Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας ,της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.
Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.
  • Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.
Ο Σύλλογός μας καλεί τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την νέα αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.
Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αντισταθούν και να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών τους διαθεσίμων.

Θέμα 2ο: Καταγγελία της ΔΟΕ για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης

Αρ. Πρωτ.1552
Αθήνα 21/4/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα: Καταγγελία για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης
          Στο Φ.Ε.Κ.  (αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) δημοσιεύθηκε, υπογεγραμμένη από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτά να περάσουν στα ταμεία του δημοσίου σε μορφή repos, με αναδρομική, μάλιστα, ισχύ από 17 Μαρτίου 2015.
          Είναι η δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας που η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί  την αντισυνταγματική διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης συγκυβέρνησης που με πάθος, ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε. Προτάσσοντας «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης»  του  να φανεί συνεπής στους δανειστές και να πληρώσει τις «τοκογλυφικές» (όπως κάποτε χαρακτήριζε)  δόσεις, δεσμεύει όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μεταφέροντάς τα υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καταληστεύει έτσι, για μια ακόμη φορά, τα χρήματα του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή χρεών που δεν είναι δικά του.
  Η αντισυνταγματική και καταστροφική αυτή πολιτική ως μόνο αποτέλεσμα μπορεί να έχει το χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο και την εξάντληση των αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα ήδη υποχρηματοδοτημένα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας… αφού όλα τα αποθέματα θα εξαφανιστούν στη μαύρη τρύπα του χρέους.
          Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου την οποία και καταγγέλλει. Καλεί την κυβέρνηση να πάψει να ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν τη χώρα σε οικονομική ασφυξία και τους εκπαιδευτικούς να επαγρυπνούν για αγώνες υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                        Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.