Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 287: ΝΤΡΟΠΗ! ΑΠΟΛΥΟΥΝ 300 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!



Πριν λίγες μέρες το Σωματείο στήριξε με ψήφισμά του τον αγώνα των 300 απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομίας. Οι καθαρίστριες αυτές εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια, και απολύθηκαν το 2013.
Το Σωματείο δέχτηκε επίθεση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, ότι παραπλανεί!!!
Επίδειξη θράσους! Θα έπρεπε να ντρέπονται και να  απολογούνται!
Όχι μόνο δεν τις επαναπροσλαμβάνουν με καλύτερους όρους (8ωρο αντί 4ωρο) όπως ξεδιάντροπα ισχυρίζονται αλλά τις απολύουν δια στόματος Κατρούγκαλου. Ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι υπάρχει συνταγματικό κώλυμα ενώ θα μπορούσε να υπάρξει πρόσληψη ακόμη και με Προεδρικό Διάταγμα αν υπήρχε η πολιτική βούληση. Με το ίδιο σύνταγμα βέβαια έταζαν προεκλογικά ότι θα τις επαναπροσλάβουν!
Όσο για τις υπόλοιπες καθαρίστριες (595) ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματά τους αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, με μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.
Ενημερώνουμε επί τη ευκαιρία ότι ο κ. Κατρούγκαλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δημόσιο,  ανέφερε ότι σε ένα μήνα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων και για το σύστημα αξιολόγησης, η οποία διατηρείται αλλά  θα εισαχθούν νέοι θεσμοί. Επίσης ότι διατηρείται η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά «εθελοντικά», ενώ σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό δίκαιο επαναφέρεται το τεκμήριο της αθωότητας του δημοσίου υπαλλήλου και ο θεσμός της δυνητικής αργίας που θα ισχύει για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Ακόμα, για τις διατάξεις για την πολιτική επιστράτευση των απεργών, είπε ότι θα αντικατασταθούν με την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ως μέτρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών».
Αυτή είναι η αλήθεια. Σας επισυνάπτουμε και σχετικά βίντεο με δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου (https://www.youtube.com/watch?v=d-0Bf1YKS7c) καθώς και συνδικαλιστών. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται σε Σωματείο εργαζομένων για την αλληλεγγύη του σε τμήματα απολυμένων εργαζομένων λέγοντας ανοικτά ψέματα. Αυτή είναι η νέα «αριστερή» κυβέρνηση που έχουν απέναντί τους οι εργαζόμενοι γι’ αυτό και πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
                   Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                          Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.