Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 263: ΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΟΥΝ» ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!



· Να σταματήσει η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εργασιακού ωραρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3 ΣΤΙΣ 7:45πμ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΙΟΥ (Αγ. Θωμά)

Συναδέλφισσες-οι,
Αυτή την περίοδο διεξάγονται τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Γενικεύεται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται το Σάββατο και την Κυριακή ή τα απογεύματα των υπολοίπων ημερών, χωρίς απαλλαγή από τα εργασιακά καθήκοντα. Δηλαδή ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ!
Το ΔΣ, με τη γνωστοποίηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου από το ΠΕΚ Μυτιλήνης για τους 24 εκπαιδευτικούς- αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης προέβη σε παρέμβαση – ενημέρωση του Διευθυντή ΠΕ Χίου και του Σχολικού συμβούλου για τη θέση της ΔΟΕ και του σωματείου. Είναι παράνομη η πραγματοποίηση του σεμιναρίου εκτός ωραρίου.
Δεν φτάνει που είχαν τόσο καιρό τους συναδέλφους απλήρωτους, τους καλούν να εργαστούν κι εκτός ωραρίου!
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Φτάνει πια!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει απλήρωτους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, και την ίδια ώρα  αποπληρώνει τα δάνεια προς το ΔΝΤ, την Κομισιόν κ.α.  
Δάνεια που πήγαν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων κι όχι φυσικά του λαού!
Παράλληλα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η «επιμόρφωση» στα ΠΕΚ πρόκειται κύρια για μια ταχύρρυθμη κατάρτιση, που δεν έχει καμία σχέση με ουσιαστική επιμόρφωση, μέσω της οποίας καταστρατηγείται το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.
Καταγγέλλουμε τα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης, τα οποία εκτός των άλλων είναι και προδήλως παράνομα, αφού καταστρατηγούν το ωράριο.
Κανείς συνάδελφος αναπληρωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τα παρακολουθήσει.
Στη βάση αυτή, καλούμε  τους συναδέλφους αναπληρωτές, με οργανωμένο τρόπο, μαζικά, να μη δεχτούν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους και να αποχωρήσουν από τα σεμινάρια.
Το Σωματείο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 21 Μάρτη στις 7:45 πμ έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Θωμά).

Διεκδικούμε:
1.Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
2. Επιμόρφωση υποχρεωτική και δυνατή για όλους τους εκπαιδευτικούς μετά το διορισμό τους εντός του διδακτικού τους ωραρίου, με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
3. Μόνιμα τμήματα επιμόρφωσης στις Πανεπιστημιακές παιδαγωγικές σχολές όπου θα γίνεται ετήσια και περιοδική επιμόρφωση των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                          Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.