Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αίτημα για δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Α Επιπέδου στη Χίο




Προς: ΥΠΑΙΘ
Κοιν: Μέλη Συλλόγου, Σχολεία, Νηπιαγωγεία, ΜΜΕ 

Θέμα: «Δημιουργία κέντρου πιστοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΧΙΟΣ)»



κ. Υπουργέ,

Στη Χίο, του ακριτικού Αιγαίου, οι εκπαιδευτικοί της Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες (οικονομικές, διαβίωσης, μεταφορικές κλπ) να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους, δηλαδή  να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα στηρίζουν μορφωτικά και κοινωνικά. Στα πλαίσια αυτά καταβάλουν προσπάθεια να ανέβουν μορφωτικά και να δώσουν ακόμα περισσότερα στα παιδιά του λαού. Έτσι προσπαθούν να επιμορφωθούν στους Η/Υ και να πάρουν το Α’ επίπεδο πιστοποίησης σε αυτούς.
Αρνητικό στοιχείο όμως, αποτελεί ότι ενώ πάνω από 100 εκπαιδευτικοί επιθυμούν να πιστοποιηθούν, δεν υπάρχει πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο στη Χίο.
Δεδομένου ότι στη Χίο υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το κατάλληλο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό στο οποίο πρέπει να δοθούν κίνητρα, να στηρίξει την προσπάθεια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Θεωρούμε  ότι ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης , να δώσουν εξετάσεις στη ΧΙΟ, γιατί δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πάνε στα αστικά κέντρα (ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και διατροφή), αφού υπάρχει διδακτικό προσωπικό και η υλικοτεχνική υποδομή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.