Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτικό 92 - 2 Νοεμβρίου 2013



Ενημερωτικό 92

Θέμα 1: Ενημέρωση για τις θέσεις των αιρετών στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χίου
Συνάδελφοι,

    την Τετάρτη 23/10/13 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χίου με αριθμό πράξης 25 που αφορούσε:

·         Τοποθετήσεις 12 συναδέλφων νηπιαγωγών που προσλήφθηκαν με την 15408/01/18/10/2013. Οι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν με αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια και έτσι όπως ορίζει ο νόμος (παντρεμένοι με 2 παιδιά – παντρεμένοι με 1 παιδί – παντρεμένοι χωρίς παιδί – άγαμοι, και με απόλυτη σειρά προτεραιότητας) με βάση τις δηλώσεις τους, καλύπτοντας έτσι τα εναπομείναντα κενά στα νηπιαγωγεία του νησιού.
·         Αποφασίστηκε η επιστροφή των συναδέλφων νηπιαγωγών στις θέσεις που είχαν ζητήσει ή που είχαν μετακινηθεί με προηγούμενη απόφαση του Δ/ντη Εκπ/σης.
·         Αποφασίστηκε η τοποθέτηση 5 συναδέλφων ΠΕ06 (Αγγλικών) που μας διατέθηκαν από τη Β/θμια. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: Η μοριοδότηση ήρθε από τη Β/θμια (μοριοδότηση μεταθέσεων τους) και με βάση αυτήν τοποθετήθηκαν με τις δηλώσεις προτίμησης τους.
·         Αποφασίστηκε η τοποθέτηση 3 συναδέλφων ΠΕ11 (Γυμναστές) που διατέθηκαν από τη Β/θμια με τη διαδικασία που περιγράφηκε για τους ΠΕ06.
·         Αποφασίστηκε η τοποθέτηση 7 συναδέλφων ΠΕ19-20 (Πληροφορικής)  που διατέθηκαν επίσης από τη Β/θμια με την ίδια διαδικασία όπως και για τους ΠΕ06 και ΠΕ11.
·         Υπάρχει έλλειψη 2 συναδέλφων πληροφορικής προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία 1ο , 2ο , 3ο Βροντάδου – 4ο Χίου – Καρυών – Αγ. Γεωργίου γιατί δεν υπήρξαν αιτήσεις.
·         Τα σχολεία που καλύφθηκαν από τους ΠΕ19-20 ήταν εκείνα του ΕΑΕΠ (διευρυμένου ωραρίου) που βάσει του νόμου προηγούνται των τοποθετήσεων έναντι άλλων σχολείων.



                                                                                                Οι αιρετοί του Κλάδου

                                                                                                Γκιούλης Αντώνης

                                                                                       Μαυρέλος Βασίλης                 

Θέμα 2: Άμεση πρόληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται με την μη πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο Χίου θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής ως τον Καιάδα της Παιδείας.
Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα απαξιωτικό, δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ειδικοί εκπαιδευτικοί  (εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) και οι ειδικότητες μουσικής και πληροφορικής, να μην έχουν προσληφθεί.
Η όλη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στηρίζεται στη συνεργασία των δασκάλων με το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό, με στόχο την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Το Υπουργείο συνεχίζει τον εμπαιγμό και την απαξίωση της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού  Προσωπικού με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Χίου.



Ο Πρόεδρος
                                                                                              Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος
                                                                                         Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.