Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 87 - 17 Οκτώβρη 2013



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 87

Θέμα: ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

Η απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή, τα σημάδια της σκόπιμης εγκατάλειψης και μεθοδευμένης υπονόμευσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της συνολικά, αποτυπώνονται και στη Χίο στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να εγκληματεί σε βάρος των παιδιών των ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, να καταδικάζει χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, στερώντας τους ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα στην αυτοεξυπηρέτηση, τη στοιχειώδη εκπαίδευση, την εργασία, οδηγώντας τις οικογένειές τους σε απόγνωση και τους εργαζόμενους της ειδικής αγωγής στην ανεργία.
Η πολιτική της εγκατάλειψης που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι το όχημα για την ιδιωτικοποίησή της Ειδικής Αγωγής με γοργούς ρυθμούς.

50 μέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν έχει τοποθετηθεί το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό στο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου με ό,τι σημαίνει αυτό για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Χιλιάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες, που για την Ειδική Αγωγή σημαίνει πολλά!!! Χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι βρίσκονται σε δεινή θέση!!! Χιλιάδες παιδιά θύματα της εγκληματικής ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.
Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς αναπήρων στο νησί να πάρουν μέρος στον αγώνα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και ζωής. Να πάρουν μέρος στους αγώνες που έρχονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική με αίτημα την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου Επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο ειδικό σχολείο και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.