Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 19 - 27 Φλεβάρη 2013



Θέμα 1: Λαϊκό γλέντι των εκπαιδευτικών, Σάββατο 9 Μάρτη 2013 και ώρα 20.30 στα γραφεία του Συλλόγου.

            Το Δ.Σ. προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας, προκειμένου, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ανταμώσουμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε απ’ τους λαϊκούς και ρεμπέτικους ήχους των τραγουδιών και των μουσικών οργάνων των συναδέλφων Δημήτρη Ντούλη, δασκάλου του 8ου Δ.Σ. Χίου, Μανώλη Τσαγκάτου, δασκάλου του Βούρειου Δ. Σ. Λιβαδίων, Νίκου Πετρόπουλου, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου και Αντώνη Γκιούλη, δάσκαλο του Δ. Σ. Θυμιανών.
            Το εγχείρημα του Δ. Σ. είναι να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί και να ζεστάνουμε τις καρδιές τους και τα ιδανικά τους, γι’ αυτό θα θέλαμε να ‘στε όλοι παρόντες και να αντιμετωπίσετε την προσπάθεια μας με την ανάλογη καλή διάθεση.
            Θα υπάρχει δωρεάν άφθονο κρασί και ούζο, καθώς και μεζέδες.
            Παρακαλούνται οι διευθυντές να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και να γνωστοποιήσουν στο συνάδελφο Γιώργη Αμπαζή μέχρι τις 5 Μάρτη, για τη συμμετοχή συναδέλφων.


Θέμα 2: Συνάντηση Δ.Σ. με γυμναστές που δουλεύουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

            Μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με γυμναστές και γυμνάστριες, που δουλεύουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να γίνει αλληλοενημέρωση πάνω στα εργασιακά, την υλικοτεχνική υποδομή και αξιολόγηση.
            Τονίσθηκε η αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόλου του εκπαιδευτικού – γυμναστή μέσα στο σχολείο, προκειμένου να σηματοδοτήσει υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, την ενίσχυση της προσωπικότητας των μαθητών.
            Η λειτουργία και η παρουσία του μέσα και έξω απ’ το σχολείο μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενισχυθεί από την Πολιτεία, προκειμένου με τον παιδαγωγικό του ρόλο να ενισχύει τα πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες. Να γίνει αναφορά στην κοινή συνεργασία – δράση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής με τους γονείς των μαθητών!
            Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το επόμενο διάστημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών με το Κέντρο Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού γυμναστή στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου», με ομιλητές γυμναστές.
            Επίσης, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. με τη Σχολική Σύμβουλο των γυμναστών, κ. Σαμουηλίδου, προκειμένου να διευκρινιστούν πλευρές της λειτουργίας της, π.χ., επιμορφωτικά σεμινάρια, τρόπος διεξαγωγής σχολικών πρωταθλημάτων.
            Επίσης, να διευκρινιστούν ζητήματα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των γυμναστών στην αγωγή υγείας και την προώθηση της επιμόρφωσης – πιστοποίησης Πληροφορικής Β’ επιπέδου.
            Επίσης, να γίνει παρέμβαση στο ΣΕΓΑΣ για το Γύρο της Πόλης και το πλαίσιο λειτουργίας του. Ο Σύλλογος και οι γυμναστές εκτιμούν ότι πρέπει να ‘χει χαρακτηριστικά καλλιέργειας του Αθλητικού Ιδεώδους στους μικρούς μαθητές και όχι την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προτύπων με τη συμμετοχή «μεγάλων ονομάτων». Η όποια χρηματική δαπάνη, να δίνεται στο σύνολο των σχολείων, προκειμένου να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή σε αθλητικά είδη.
            Τέλος, για την καλύτερη λειτουργία του Δ.Σ. στο χώρο των εκπαιδευτικών γυμναστών, επιλέχθηκε τριμελής επιτροπή, που θα συντονίζει τα ιδιαίτερα ζητήματα και αποτελείται από τους:
  1. Δέδε Βαγγέλη, 8ο Δ.Σ. Χίου
  2. Νικήτα Παναγιώτη, Δ.Σ. Θυμιανών
  3. Κάβουρα Ιωάννη, 7ο Δ.Σ. Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.