Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 10 - 26 Γενάρη 2013



Θέμα 1: Διαμαρτυρία για την επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες
              
O ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν Χίου ‘’Αδαμάντιος Κοραής συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες.  Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.
Είναι αγώνας:
  • ενάντια στις μειώσεις μισθών, τη λιτότητα και τη φτώχεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
  • για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
  • για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, την απεργία, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Φανερώνεται, με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη, τον αυταρχισμό της απέναντι στον “εχθρό λαό” και τους αγώνες του.
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που έρχονται. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μαζική ανυπακοή και απειθαρχία στις πολιτικές που μας γονατίζουν.
Κανένας Μόνος του!!! Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!

Θέμα 2: Συμπεράσματα απ’ τη συνάντηση με τη Δ.Ε.Π.
           
 Συνάδελφοι,
Η πραγματοποίηση την Πέμπτη το μεσημέρι της σύσκεψης των διευθυντών μετά από πρωτοβουλία της ΔΕΠ μας οδηγεί αβίαστα στα παρακάτω συμπεράσματα:
Α. Έλλειψη σχεδιασμού και συνολικής αντιμετώπισης των λειτουργικών, των κτηριακών και ενεργειακών αναγκών των σχολείων και νηπιαγωγείων.
Β. Αναγκαιότητα προετοιμασίας του Συλλόγου να συγκεντρώσει, να καταγράψει και ολοκληρωμένα να παρέμβει στη ΔΕΠ και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γ. Συγκροτημένη παρέμβαση του Συλλόγου για διεκδίκηση της αύξησης των κονδυλίων απ’ την κυβέρνηση και το Δήμο για την ορθολογική λειτουργεία των σχολείων και των νηπιαγωγείων.
Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρούμε απαραίτητο να συγκεντρώσουμε πλήρη στοιχεία για τις λειτουργικές, κτηριακές και ενεργειακές ανάγκες των σχολείων.
Το Δ.Σ. θα ενημερώσει υπεύθυνα για τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής αλλά και για τις χρηματοδοτήσεις σε τεχνικά έργα.
Επίσης, θα συνεργαστεί με δικηγόρο, προκειμένου να συγκεντρώσει τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Σχολικής Εφορίας. Για το σκοπό αυτό θα γίνει επικοινωνία της με τους διευθυντές.

Θέμα 3: Συμπεράσματα απ’ την πραγματοποίηση της σύσκεψης της 24/1/2013 για την Ειδική Αγωγή
             
Συνάδελφοι,
            Πραγματοποιήθηκε με σημαντική παρουσία συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής η προκαθορισμένη σύσκεψη, όπου αναπτύχθηκε σημαντικός προβληματισμός για τις εξελίξεις στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και συγκεκριμένα για τη λειτουργία του ΚΕΔΔΥ, του Ειδικού Σχολείου Χίου, των Τμημάτων Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη.
            Οι συνάδελφοι κατέθεσαν σοβαρούς προβληματισμούς για τις ελλείψεις σε προσωπικό, την συχνή μετακίνηση των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, την απουσία ειδικού εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού, τα μειωμένα λειτουργικά έσοδα και τη με επάνδρωση με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΔΔΥ.
            Τέλος, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για τις στοχεύσεις του νομοθετικού πλαισίου.
            
 Αποφασίστηκε: 

  • Να δημιουργηθεί επιτροπή εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή, που θα συνεργάζεται με το Δ.Σ. του Συλλόγου.
  • Να διαμορφωθεί υπόμνημα της κατάστασης και των διεκδικήσεων με τη συμβολή των εργαζομένων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.
  • Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. με τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή.
  • Να γίνει συνάντηση με τους συλλόγους γονέων ΑΜΕΑ τον ΠΣΑΜΕΑ και την ΠΟΒΑ.
  • Να γίνει παρέμβαση στη Δ/νση Π.Ε. Χίου
Με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση άμεσων διορισμών εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής απ’ τα Πανεπιστήμια του Βόλου και της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.