Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 7 - 22 Γενάρη 2013

Θέμα 1: Διαμαρτυρία για τη μη διδασκαλία της Β’ Γλώσσας (Γερμανικά)

    Το Δ.Σ. απέστειλε στις 22/1/2012 στο Υπουργείο Παιδείας και κοινοποίησε στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου, στη Δ/νση Π.Ε. Χίου και στη Δ.Ο.Ε. το παρακάτω έγγραφο διαμαρτυρίας:

Θέμα: Α. Άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών Γερμανικής γλώσσας και διδασκαλία Γερμανικής γλώσσας στους μαθητές, Β. Αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας αιρετών ΠΥΣΠΕ Χίου.

    Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χίου διαμαρτύρεται έντονα για τη βάρβαρη, αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνσης εις βάρος εκατοντάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής γλώσσας και χιλιάδων οικογενειών των οποίων θίγονται τα εργασιακά και γνωστικά δικαιώματά τους.
    Απαιτεί τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών και τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στα παιδιά που την έχουν επιλέξει.
    Για τον ίδιο σκοπό, επισυνάπτεται και το έγγραφο της Ανακοίνωσης – Καταγγελίας των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Χίου:


Ανακοίνωση - Καταγγελία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Χίου
Χίος, 17/1/2013
Ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Χίου μετά την Υπουργική απόφαση που αφορά προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β’ ξένης γλώσσας (Γερμανικά), καταγγέλουμε το Υπουργείο Παιδείας για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος γιατί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας, χρειαζόμασταν 44 εκπαιδευτικές ώρες, από τις οποίες καλύφθηκαν μόνο οι 10 και μένουν ακάλυπτες άλλες 34 ώρες Γερμανικής γλώσσας. Η διάθεση των συγκεκριμένων ωρών δεν αρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού του νομού, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές ότι οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού χάνουν ανεπιστρεπτί το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διδαχθούν την Γερμανική γλώσσα.
Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δύο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!!!
Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν Β’ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής γλώσσας καθώς και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων που είναι «άτυχες» λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Έχουμε ξεπεράσει το 1/3 της σχολικής χρονιά κα το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά, ως όφειλε, με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης. Οι επανειλημμένες προσπάθειες της Διιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να καλυφθούν οι απαιτούμενες ώρες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να ικανοποιήσει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της Β’ ξένης γλώσσας.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σύντομα μια απάντηση, καθώς και λύση σε ό,τι προαναφέρθηκα και να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.
Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Χίου
Μ. Κεραμιδάς
Α. Γκιούλης

 
Θέμα 2: Εκδήλωση Τριών Ιεραρχών

    Επισυνάπτεται σε αρχείο pdf η πρόσκληση για την εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών.


Θέμα 3: Ενημέρωση Δ.Σ. για παιδιά συναδέλφων – επιτυχόντες 2012 σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

    Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, προκειμένου να τιμήσει τα παιδιά των συναδέλφων στην εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, που πέρασαν φέτος στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, παρακαλεί να ενημερώσουν οι συνάδελφοι τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά το Δ.Σ. του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.