Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 1 - 12 Δεκέμβρη 2012

Θέμα 1ο : Συγκρότηση Δ.Σ συλλόγου.

Το Δ.Σ του συλλόγου που εκλέχθηκε απ’ την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 5/12/12 συνήλθε την Τρίτη 11/12/12 για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Η εισήγηση του συμβούλου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΜΕ) συναδέλφου Γεωργίου Αμπαζή, έκανε λόγο για πρόταση συγκρότησης του Δ.Σ σε αντιπροσωπευτική - αναλογική βάση [έχοντας ως δεδομένο την εκλογική δύναμη, και ως στοιχείο την εκφρασμένη θέληση του κλάδου και την ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που επιχειρείται και αλώνει το σύνολο των δικαιωμάτων μας απ΄ τη συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ε.Ε.

Η παράταξη της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ που είναι 2η δύναμη, εκτίμησε ότι σέβεται την απόφαση των εκλογών και ως παράταξή αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε καμία θέση ευθύνης του προεδρείου.

Η νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση συμφώνησε με την εισήγηση (αντιπροσωπευτικό- αναλογικό) και εκτίμησε ότι οι κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες απαιτούν τη συμμετοχή όλων γιατί θα το πληρώσει ο κλάδος. Κάλεσε δε την κάθε παράταξη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στο προεδρείο.

Η ΔΑΚΕ συμφώνησε στο αντιπροσωπευτικό προεδρείο, αν και εκτίμησε ότι οι συνάδελφοι τους έστειλαν μήνυμα.

Ο συνάδελφος Γεώργιος Αμπαζής κλείνοντας τόνισε ότι οι καιροί απαιτούν τη συμμετοχή όλων και πρότεινε την εκλογή προεδρείου αφήνοντας κενές τις θέσεις του γραμματέα και του ταμία, για να επανεξετάσει τη θέση της η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, που επέμενε μέχρι το τέλος στην αρνητική της θέση.

Απ΄ την εκλογική διαδικασία εκλέχτηκε πρόεδρος ο συνάδελφος Γεώργιος Αμπαζής και αντιπρόεδρος ο συνάδελφος Βασίλειος Μαυρέλος οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν καινές.

Θέμα 2ο: Πραγματοποίηση σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 13/12/12 και ώρα 13:30 μ.μ

Μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης του Δ.Σ με τους διευθυντές και τους προϊστάμενους δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων με θέμα: τη θέρμανση των σχολείων και νηπιαγωγείων και αφού αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός από τους συμμετέχοντες (η απουσία συναδέλφων δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων) αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Α) Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 13/12/12 και ώρα 13:30 μ.μ με την παρουσία της δημοτικής αρχής, των διευθυντών και προϊσταμένων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων προκειμένου να εκφραστεί η τραγική και προβληματική κατάσταση των σχολείων και νηπιαγωγείων και να απαιτηθεί άμεσα να γεμίσουν τα τάγκια τους με πετρέλαιο.

Β) Να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου προκειμένου να ενισχυθούν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για αν αντιμετωπίσουν τις άλλες λειτουργικές ανάγκες τους.

Γ) Να τονιστεί η ευθύνη της πολιτείας στη λειτουργία των σχολείων και να μην απαιτούνται χρήματα απ΄ τους συλλόγους γονέων.

Θέμα 3ο :Νέα συνεδρίαση του Δ.Σ την Παρασκευή 14/12/12 και ώρα 18:00 στο 11ο δημοτικό σχολείο.

Με θέματα :Α) Η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19/12/12

Β) Προγραμματισμός λειτουργίας και δράσης του συλλόγου.

Τα Δ.Σ είναι ανοιχτά στους συναδέλφους για να θέσουν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Θέμα 4ο : Ενημέρωση για συνταξιοδοτικά θέματα.

Οι συνάδερφοι –σες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω e- mail στέλνοντας τα στοιχεία που επιθυμούν να θέσουμε στον κ. Μπαλάγκα της ΔΟΕ και σε μικρό διάστημα να έχουμε απάντηση.

* ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ τα μέλη του συλλόγου ότι μέχρι που να επισκευαστούν τα γραφεία του συλλόγου και να αποκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας η ηλεκτρονική επικοινωνία του Δ.Σ με τα σχολεία και τους συναδέλφους θα γίνεται στο παρακάτω e- mail syllogos.pe.chiou@gmail.com

* Παράκληση προς τους διευθυντές να εκτυπώνουν και να αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων προς ενημέρωση των συναδέλφων το ενημερωτικό δελτίο.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Αμπαζής


12/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.